Hejnová i Špotáková vyhrály ve Stockholmu, Holuša vylepšil národní rekord

Překážkářka Zuzana Hejnová je v čele bodování atletické diamantové ligy. Dostala se tam díky vítězství ve Stockholmu, které bylo jejím třetím v řadě. Dobrou formu před blížícím se MS ukazuje i Barbora Špotáková. Jakub Holuša v běhu na 1500 metrů vylepšil národní rekord.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová vládne Diamantové lize

Zuzana Hejnová vládne Diamantové lize | Zdroj: Reuters

Česká mistryně světa Zuzana Hejnová ovládla už poslední dva podniky nejprestižnější atletické série v Paříži a Londýně. V hlavním městě Švédska tentokrát nepokořila hranici 54 sekund, přesto opět zvítězila.

Časem 54,37 Zuzana Hejnová těsně porazila dotírající Dánku Saru Petersenovou, třetí skončila Američanka Cassandra Tateová s půlsekundovou ztrátou.

Ve Stockholmu se koná poslední mítink Diamantové ligy před vrcholem sezony, mistrovstvím světa v Pekingu. Dobré výkony na severu předvedla i oštěpařka Barbora Špotáková, která si vylepšila své sezónní maximum na 65 metrů a 66 centimetrů. I ona zvítězila a pojistila si tak vedení v seriálu.

Skvělý finiš předvedl v běhu na 1500 metrů Jakub Holuša. Opavský běžec byl v polovině trati sedmý, díky fantastickému závěru se ale protlačil na druhé místo ve skvělém čase 3:34,26, čímž vylepšil český národní rekord.

Nejlepší český výkon v běhu na 1500 metrů držel od roku 1983 Jan Kubista.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme