Phelps kvůli alkoholu za volantem chybí, hvězdou plaveckého MS má být Lochte

84 mil v hodině a jedna celá čtyři desetiny promile alkoholu v krvi. Právě tato kombinacel znamená pro Michaela Phelpse, že nemůže v těchto dnech potvrzovat na mistrovství světa vizitku nejúspěšnějšího plavce všech dob. V Kazani slavný Američan chybí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ryan Lochte dorazil do Kazaně jako jedna z největších hvězd letošního MS.JPG

Ryan Lochte dorazil do Kazaně jako jedna z největších hvězd letošního MS.JPG | Foto: Michal Jurman

Tisková konference amerického týmů v Kazani byla přehlídkou světových es a olympijských vítězů. Missy Franklinová, Katie Ledecká nebo Ryan Lochte jsou světoví rekordmani a držitelé patnácti olympijských medailí.

Tento americký triumvirát ale ani dohromady nestačí na 22 cenných kovů muže, který rok před olympijským Riem marně čeká na šanci ukázat se na světovém šampionátu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tisková konference amerického týmu byla bez Michaela Phelpse, reportér ČRo Michal Jurman ale chybět nemohl

„Pil pivo a chytili ho za volantem, jak jel moc rychle, a něco nadýchal,“ vysvětluje český rekordman Jan Micka. Michael Phelps dostal na podzim trest od amerického svazu USA Swimming za to, že řídil svůj Land Rover městem s 1,4 promile alkoholu v krvi.

Naděje na jeho start v Kazani přesto ještě žila do poslední chvíle. „Myslím si, že nějaká jednání proběhla, ale pak Phelps z hlediska své image řekl, že tam radši nepojede,“ říká Martina Moravčíková, která 5 let studovala a plavala v Tennesee, a o americkém týmu tak má detailní informace.

Phelps nechtěl rok před olympiádou dráždit svůj plavecký svaz. Absencí, která je zbytečná, přišel světový šampionát v Kazani o největší hvězdu, která je navíc pro mnohé jediným synonymem plavání.

„Na mě je Lochte moc extravagantní, ale zase má velkou podporu ženských. Phelps je na bazéně větší profesionál,“ porovnává Moravčíková Phelpse s jeho krajanem Ryanem Lochtem, který bude nyní zřejmě největším středobodem v Rusku cvakajících fotoaparátů. Rozhodně to ale neznamená známé: „Král je mrtev, ať žije král".

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme