Na ostravském městském stadionu platí zákaz prodeje alkoholu

31. červenec 2015
Zprávy , Zprávy

Fanoušci se na městském stadionu musejí obejít bez alkoholu. Jeho prodej zakazuje tamní nový návštěvní řád.

Na stadionu budou hrát od letošní sezóny domácí zápasy fotbalisté Baníku a provozovatelé chtějí novým návštěvním řádem zabránit výtržnostem, ke kterým docházelo na Bazalech.

"My jsme vycházeli z nějakého vzoru, který fungoval v Ostrava Aréně během mistrovství světa v ledním hokeji. Byl výborně propracovaný, takže ten jsme trochu doplnili, upravili pro potřeby fotbalu. Když jdou lidé na hokej nebo na fotbal, tak si dávají párek a pivo. U nás budou chodit na párek a nealkoholické pivo," říká předseda představenstva Vítkovice arény Kamil Vrubl.

Podle třiadvacetiletého fanouška Martina Pitrona si fanoušci na stadion alkohol stejně donesou. "Jestli to budou stejné kontroly jako na Bazalech, tak tam není problém nějaké to pití si do bundy dát."

S novými pravidly souhlasí také ostravský primátor Tomáš Macura z hnutí ANO. Město je totiž vlastníkem sportovního areálu. "Městský stadion ve Vítkovicích stál přes miliardu korun, je to stánek na vysoké úrovni a skutečně to poslední, co bychom si přáli je, aby vypadal po každém prvoligovém zápase podobně jako stadion na Bazalech po posledním ligovém utkání," říká Macura.

Městský stadion je vůbec první v republice, kde se při fotbale nebude alkohol prodávat. Na prvním zápase bez piva budou ostravští příznivci Baníku fandit v sobotu 8. srpna.

autor: lio
Spustit audio