Furch si zvyká na zahraniční angažmá, první zápas za Omsk se nepovedl

Hned tři čeští gólmani v létě zamířili za dobrodružstvím do ruské KHL. Pavel Francouz už je v Čeljabinsku a Filip Novotný v Novokuzněcku. Zážitky z nového angažmá vstřebává také Dominik Furch. Ten se stal posilou movitého klubu z Omsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Furch si připsal kromě gólu při utkání v Litvínově také několik výborných zákroků

Dominik Furch si připsal kromě gólu při utkání v Litvínově také několik výborných zákroků | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

Bývalá dlouholetá opora pražské Slavie prožila v novém působišti hořkou premiéru. V přípravném duelu s Chomutovem dostal Furch čtyři góly, navíc pár minut nechytal kvůli problémům s výstrojí.

„Při zákroku se mi přetrhla tkanička, stalo se mi to poprvé v životě a v pravou chvíli. Nebyla to vysněná premiéra, ale byl to první zápas, velkou vědu bych z toho nedělal,“ hodil Furch první nezdar za hlavu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak se daří Dominiku Furchovi v prvních dnech zahraničního angažmá zjistil reportér ČRo David Kalvas

Jeho tým se chystal do pátku na novou sezónu na soustředění v Chomutově. Hráči si na kempu opravdu zamakali: „Ráno trénink, pak se najíme, na dvě hodinky lehneme a zase nanovo. Po druhém tréninku je najednou půl deváté, je toho opravdu hodně.

Se svými českými brankářskými kolegy, kteří se vydali na východ, je Dominik Furch v kontaktu. V přípravě hrál Omsk proti Novokuzněcku Filipa Novotného a oba brankáři se potkali před zápasem. S Pavlem Francouzem zase řešil zařizování života v Rusku.

V Rusku si před odjezdem na kemp do Česka nestihl zařídit ani bydlení. „Je to v jednání, nějaký byt je vyhlédnutý, ale nemělo smysl něco zařizovat. Akorát jsme trénovali a byli na báze a přespávali jsme tam, ale do sezony byt hledám.“

V Omsku brankář nebude sám. V klubu válí útočník Vladimír Sobotka a nově do něj přestoupil obránce Michal Kempný. „Byt hledáme tak, abychom byli poblíž. Na začátek je to lepší mít někoho, s kým si pokecáš česky,“ řekl Dominik Furch. Pro něj je to vůbec první zahraniční angažmá.

David Kalvas, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme