Před lety zaujal Navrátil skoky á la Superman. Na letošní MS chystá další novinku

Před dvěma lety si odbyl premiéru na plaveckém mistrovství světa tzv. high diving, při kterém se řítí skokani v saltech k vodní hladině z 27 metrů. Český dobrodruh Michal Navrátil tehdy skončil čtvrtý, u fanoušků ale po skoku v pláštěnce Supermana jasně vyhrál. Letos chce vyměnit jejich náklonnost za přízeň rozhodčích a poprat se v Kazani o medaile.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Navrátil je nejen vynikající sportovec, ale také showman

Michal Navrátil je nejen vynikající sportovec, ale také showman | Foto: Michal Jurman

Ze své pověsti showmana Michal Navrátil nic neztratil, naopak. Při tréninku dělá z obrovské výšky směrem k přihlížejícím opičky a říká si o pozornost. Chce se tak zbavit nervozity.

„Zima! Ale dobrý, mám za sebou jeden skok,“ odfrkne si dole pod můstkem.

Třicetiletý pražský rodák dobře ví, že poslední trénink v Kazani je pro něj snad důležitější než samotný dnešní vstup do závodu. V dubnu si poranil při saltu pravé rameno a to ho stále limituje i před jeho největší výzvou za poslední čtyři roky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skokan do vody Michal Navrátil má pro fanoušky a rozhodčí přichystanou novinku, trojité salto s dvěma a půl vruty

„Musím dát ještě nový skok,“ hlásí.

Vyrýsovaný borec tím přesně myslí trojité salto s dvěma a půl vruty. Sen, který chce proměnit v závodní skutečnost. Nejdříve ho ale musí zvládnout v tréninku.

„Potřebuju, aby mě lidi vyhlásili a já moc nad skokem nepřemýšlel a šel do něj. Uvidíš!“ otáčí se muž s přezdívkou Supratil a míří k obrovské skokanské věži z lešení.

Napětí je cítit jak z černé tečky kdesi nahoře, tak z přihlížejících dole u vody. Po dopadu do tmavě zbarvené hladiny ho ale vystřídá hlasitý aplaus. A euforií umocněnou o vyplavený adrenalin nešetří ani sám Navrátil.

„Neskutečné, vyšlo to přesně, jak jsem měl v plánu. Budu mít k tomu skoku ještě respekt, je to něco nového, ale mrsknul jsem to tam,“ lebedí si.

Highdiveři začnou závodit v Kazani po 13. hodině a do středečního finále postoupí z celkové dvacítky dvanáct nejlepších.

Michal Jurman, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme