U Jaroměřic zemřel mladý motocyklista. Srazil se s osobním autem

4. srpen 2015
Zprávy z

AKTUALIZOVÁNO! U Jaroměřic nad Rokytnou poblíž obce Horní Újezd v úterý v podvečer havaroval mladý motocyklista. K nehodě došlo krátce před půl sedmou. Pětadvacetiletý řidič motorky Suzuki se asi kilometr za Újezdem střetl s osobním autem Škoda Octavia. Svým zraněním na místě bohužel podlehl.

„Pětadvacetiletý muž z Třebíčska na motocyklu značky Suzuki projížděl po silnici ve směru od obce Výčapy na obec Horní Újezd. Motocyklista nepřizpůsobil rychlost jízdy a při průjezdu pravotočivou zatáčkou ve stoupání řízení motocyklu nezvládl. Přejel do protisměrné části silnice, kde strhl motocykl na komunikaci. Motocykl vlivem setrvačnosti pokračoval k levému okraji silnice a poté mimo komunikaci na pole, kam dopadl. Tělo motocyklisty narazilo do přední části protijedoucího vozidla Škoda Octavia a zůstalo zaklíněno pod vozidlem,“ popsala situaci mluvčí policie Dana Čírtková.

Motocyklista svým poraněním na místě i přes snahu záchranářů podlehl. Na místě dopravní nehody byl i záchranářský vrtulník. „Řidič osobního vozu z nehody vyvázl bez zranění,“ upřesňuje policistka.

Čtěte také

Policisté na Vysočině šetřili od začátku letošního roku 76 dopravních nehod s motorkáři. Dva z nich zemřeli, sedm dalších utrpělo těžká zranění.

„Motocyklisté patří k nejzranitelnějším účastníkům silničního provozu a případný střet s vozidlem nebo s pevnou překážkou skončí ve většině případů úmrtím nebo těžkým zraněním motocyklisty. Nejzákladnější podmínkou bezpečné jízdy na motocyklu je používání prvků pasivní bezpečnosti,“ dodává mluvčí Dana Čírtková.

autor: mik
Spustit audio