Rekonstrukce Janáčkova divadla v Brně možná ohrozí začátek sezóny

Začátek nové sezóny Národního divadla v Brně ohrožuje opožděná rekonstrukce budovy Janáčkova divadla. V sázce jsou nejen zářijová představení, ale i říjnová premiéra. Na poslední chvíli se odvolal neúspěšný zájemce o opravu, a tak nemohla s rekonstrukcí začít firma, která ji měla mít na starosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Janáčkovo divadlo v Brně

Janáčkovo divadlo v Brně | Foto: Festival Janáček Brno

„V operních představeních vystupuje velká řada hostů, kteří jsou vlastně smluvně zavázáni ke spolupráci pro nás, a poté, co tu spolupráci naplní, budou pracovat zase v jiných divadlech po celém světě. Byla by to velká komplikace a škody by byly obrovské a šly by do milionů,“ upozorňuje ředitel divadla Martin Glaser.

Opravovat se bude mimo jiné tahový systém nad jevištěm. Firma na to má 40 dní. „Máme navíc ještě tak 10 – 14 dní a potom by to už ohrozilo první premiéru, což nelze,“ dodává Glaser.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rekonstrukce Janáčkova divadla v Brně možná ohrozí začátek nové sezóny

Odvolání společnosti, která dělá řediteli brněnské první scény vrásky, už magistrát zamítl. Podle náměstka primátora Richarda Mrázka z hnutí ANO 2011 ale divadlo ještě nemá vyhráno.

„V tuto chvíli běží odvolací lhůta, kterou má k dispozici společnost, která nebyla úspěšná v soutěži. Může podat odvolání na úřad pro hospodářskou soutěž,“ vysvětluje.

Pokud by průtahy měly odsunout začátek sezony Národního divadla v Brně, město by rekonstrukci mohlo úplně zrušit.

Petr Kořínek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme