Laboratoř v Toulouse zkoumá křídlo nalezené na Réunionu. Možná pochází z MH370

Experti v letecké laboratoři ve francouzském městě Toulouse začali zkoumat část křídla letadla Boeing 777. Fragment stroje vyplavilo moře na pláž francouzského ostrova Réunion minulý týden. Odborníci prošetří, jestli se jedná o část letounu linky Malajsijských aerolinií MH370, který záhadně zmizel loni v březnu nad Indickým oceánem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzští policisté a vyšetřovatelé zkoumají úlomek křídla nalezený na ostrově Réunion

Francouzští policisté a vyšetřovatelé zkoumají úlomek křídla nalezený na ostrově Réunion | Zdroj: Reuters

U prohlídky a zkoumání kusu vztlakové klapky letounu budou i zástupci Malajsijských aerolinií, továrny Boeing a také čínští vyšetřovatelé.

Čtvrtina z 239 cestujících na palubě letu MH370 byli Francouzi. Pozůstalí po nich doufají, že francouzské úřady budou ve vyšetřování důslednější a také sdílnější než ty malajsijské.

„Několikrát jsem psala Malajsijským aeroliniím a tamním úřadům. Ale nedostala jsem žádnou odpověď,“ stěžovala si zpravodajské televizi sítě Canal+ sestra jednoho ze zmizelých cestujících Pascale Derienová.

Experti budou zkoumat mimo jiné také lak použitý na nalezeném kuse křídla. Výsledek by mohl pomoct zjistit, jestli opravdu pochází z malajsijského letadla, které se před více než rokem ztratilo.

Laboratoř francouzského generálního ředitelství pro vyzbrojování a leteckou techniku v Toulouse se specializuje na expertizu součástí letadel.

Úlomek letadla na Réunionu zřejmě pochází z letu MH370 | Foto: ČTK

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme