Francie u Réunionu pátrá po dalších částech zmizelého malajsijského letadla

Francie znovu pátrá po možných úlomcích letadla Malajsijských aerolinií v okolí ostrova Réunionu. Nejednoznačné informace o nalezeném kusu křídla rozhořčili příbuzné cestujících v Číně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzští policisté a vyšetřovatelé zkoumají úlomek křídla nalezený na ostrově Réunion

Francouzští policisté a vyšetřovatelé zkoumají úlomek křídla nalezený na ostrově Réunion | Zdroj: Reuters

Příbuzní cestujících před kanceláří aerolinek v Pekingu požadovali, aby s nimi jednal jejich zástupce. Vadí jim protichůdné informace.

Experti ve francouzském Toulouse řekli, že je pouze vysoce pravděpodobné, že úlomek křídla patří zmizelému stroji. Malajsijské úřady tvrdí, že určitě jde o pozůstatky letu MH370.

„Po dosavadních analýzách jsme o tom přesvědčeni. Respektujeme ale, že Francie chce ještě udělat další testy,“ řekl malajsijský ministr dopravy Liow Tiong Lai. Zástupci Austrálie, Malajsie a Číny se podle něj mají brzy sejít a dohodnout se na dalším pátrání.

Let MH370 zmizel loni na cestě z Kuala Lumpuru do Pekingu. Na palubě Boeingu 777 bylo 239 lidí. Stroj se zřejmě zřítil do Indického oceánu západně od australského města Perth. Mořské proudy pak mohly trosky zanést až k Réunionu.

Štěpán Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme