Dalajlama přijede do Prahy na Forum 2000. Česká delegace mu popřála vše nejlepší

Tibetský duchovní vůdce dalajlama přijede příští rok do Prahy na konferenci Forum 2000. Řekl to členům české delegace, která se s ním dnes setkala v indické Dharamsale. Zástupci neziskových organizací dalajlamovi přijeli popřát k jeho 80. narozeninám.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Audience u dalajlamy

Audience u dalajlamy | Foto: Archiv Martina Bursíka

Vedle narozeninových přání od českých občanů delegace dalajlamovi přivezla i hrnek z dílny výtvarníka Bořka Šípka s fotografií Václava Havla. Dárek dalajlamu dojal.

„Také jsme mu přivezli fotografii od Alana Pajera, kde jsou společně Václav Havel a dalajlama, a on tu fotku vzal a najednou mu vyhrkly slzy a dal si ji na čelo,“ popsal jeden ze členů výpravy, předseda strany LES Martin Bursík.

Dalajlama | Foto: Archiv Martina Bursíka

Dalajlama v exkluzivním vzkazu pro Český rozhlas všem gratulantům z Česka poděkoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dalajlamův vzkaz pro Český rozhlas (plné znění v angličtině)

„Mnoho to pro mě znamená, protože s prezidentem Václavem Havlem jsem od prvního setkání navázal úzký vztah. Velmi si vážím lidí, kteří nadále ctí jeho přání, jeho morální principy,“ řekl.

Dalajlama také oficiálně přijal pozvání na konferenci Forum 2000 v Praze pro rok 2016.

Audience u dalajlamy | Foto: Archiv Martina Bursíka
 
Jeho Svatost dalajláma s hrnečkem...

Jeho Svatost s hrnečkem...

Posted by Knihovna Václava Havla on 7. srpen 2015

Simona Bartošová, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme