Nejdelší hody si schovávám na Peking, říká Špotáková. Před MS si věří

Dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková by po osmi letech ráda přidala také druhý triumf z mistrovství světa. Po úvodních závodech v sezoně to s jejím útokem na medaili z Pekingu nevypadalo dobře, ale zkušená oštěpařka už opět vítězí a věří, že formu ještě vystupňuje směrem k šampionátu, na který odletí s nejvyššími ambicemi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Pekingu by Barbora Špotáková ráda vybojovala svou druhou zlatou medaili z mistrovství světa

V Pekingu by Barbora Špotáková ráda vybojovala svou druhou zlatou medaili z mistrovství světa | Zdroj: ČTK

„Kdo ví, co se v závodě semele. Ale půjdu do něj suverénně. I když jsem v sezoně možná tak suverénní nebyla, tak v posledních závodech jsem jistotu nabyla a holky to ze mě cítí,“ popisuje svou výhodu Špotáková.

Pokud se na stadionu usmívá a je v pohodě, její soupeřky už tuší, že bude velmi těžké ji porazit, a automaticky dostávají samy sebe do psychické nepohody. A v křeči se oštěpem dobře rozhodně nehází.

Přehrát

00:00 / 00:00

Oštěpařka Barbora Špotáková se netají tím, že má před světovým šampionátem ty nejvyšší ambice

„Myslím, že holky se mnou i takhle počítají, za což jsem ráda. Vedu Diamantovou ligu, přitom jsem závody vůbec objíždět nechtěla. Sezona se vyvinula nádherně,“ těší Špotákovou.

Po květnových nezdarech na ostravské Zlaté tretře a na Diamantové lize v Eugene rychle vrátila do své obvyklé formy. Na posledním mítinku ve Stockholmu vyhrála výkonem 65,66 metru, který ji ale řadí až na 6. místo letošních světových tabulek.

Hejnová i Špotáková vyhrály ve Stockholmu, Holuša vylepšil národní rekord

Číst článek

„Nechávám si to na Peking, i v předešlých letech jsem si říkala, že si dlouhé hody nechávám na důležité závody. Je určitě dobře, že mi to zatím neulétlo. Věřím, že v Pekingu to bude o nějaký ten metr dál,“ doufá mistryně světa z roku 2007, že to nejlepší předvede 30. srpna, tedy v posledním finálovém bloku světového šampionátu.

A sama přiznává, že letos je konkurence opravdu nebývale vyrovnaná.

Barbora Špotáková při tradičním soustředění atletů v Nymburku | Foto: ČTK

„Myslím, že to takhle nikdy vyrovnané nebylo,“ komentuje Špotáková fakt, že hranici 64 metrů letos přehodilo už 15 oštěpařek z pěti různých kontinentů.

Ještě před odletem do Číny ale světovou rekordmanku čeká několik tréninkových dávek na tradičním soustředění v Nymburku, kde stejně jako ve zbytku České republiky panují tropické teploty.

„Při téhle přípravě bylo teplo vždycky, ale letos je to extrémní,“ naráží elitní světová oštěpařka na fakt, že musí většinu tréninku absolvovat v tunelu ukrytá před nepříjemným horkem.

Jakub Marek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme