NKÚ: Zaměstnanci pozemkového úřadu jezdili služebními auty zadarmo i na dovolené

Zaměstnanci Státního pozemkového úřadu jezdili firemními auty i v době své dovolené, zjistil to Nejvyšší kontrolní úřad při kontrole za období mezi lety 2012 až 2014. Náklady na údržbu služebních aut používaných v době dovolené navíc platil také pozemkový úřad, a nikoli zaměstnanci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Navigace

Navigace | Foto: CC0 Public domain, Fotobanka Pixabay

„Auta ujela více než 451 tisíc kilometrů, z nich 36 procent představovaly právě soukromé cesty,“ vysvětluje mluvčí NKÚ Olga Málková.

Kontrola se týkala hospodaření Státního pozemkového úřadu, který v roce 2013 nahradil Pozemkový fond ČR. NKÚ také prověřoval, jak úřad plnil své povinnosti v souvislosti s církevními restitucemi.

Pozemkový úřad uzavírá dohody o navrácení nemovitostí v rámci církevních restitucí, podle zákona má ale na řešení jednotlivých výzev pouze půl roku. Za tuto dobu musí úřad například porovnat historický a platný stav v katastru nemovitostí či obnovit neexistující hranice pozemků.

Ze zhruba 3 a půl tisíc výzev z let 2012 až 2014 tak úřad téměř u poloviny nedodržel stanovenou lhůtu.

Denisa Šindlerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme