Sucho dál komplikuje život. Za jeden den vypuklo osm požárů

11. srpen 2015

Sucho zaměstnává hasiče i na začátku tohoto týdne. Od pondělního rána hořelo u Chebu, Žlutic, Plesné či v Karlových Varech. Hasiči museli likvidovat požár dokonce i v botanické zahradě v Bečově nad Teplou.

První požár lesního porostu likvidovali hasiči hned po sedmé hodině ráno. V Ušovicích začal hořet lesní porost, naštěstí na malém prostoru. V ten samý čas vyjížděly čtyři jednotky hasičů k požáru lesního porostu u obce Krásný Les.

Před polednem pak u Veselova na Žluticku hasiči zlikvidovali požár strniště. Jen o hodinu později museli hasit požár pole s obilím u Dolních Dvorů u Chebu.

Prakticky ve stejný čas pak začalo hořet i pole u Plesné, podle oznamovatele požár vnikl od kombajnu. Požár se rozšířil na dvě pole. Škoda na obilí je zde odhadnuta na 50 tisíc korun.

Aby toho nebylo málo, v areálu bečovské botanické zahrady začala hořet stráň se suchou trávou. Požár se naštěstí nerozšířil do návštěvnických prostorů zahrady. S plameny zde bojovali čtyři jednotky hasičů.

V době, kdy předchozí tři velké požáry dostávali hasiči pod kontrolu, musely další jednotky vyjíždět k požáru lesa u Hůrek u Karlových Varů. A jen několik minut od vyhlášení tohoto požáru přijali hasiči na operačním středisku další oznámení o požáru pole u Staré Vody na Chebsku.

Celkem tak od pondělního rána likvidovalo požáry lesních a travních porostů v Karlovarském kraji 25 jednotek hasičů.

Hasiči likvidují požár suché trávy v Bečově nad Teplou
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio