Vesnicí roku se v Karlovarském kraji stala obec Krásná u Aše

10. srpen 2015

Letos se už po jedenadvacáté mohly obce z celé ČR hlásit do soutěže Vesnice roku. Do krajského kola oblíbeného klání se v našem regionu zapojilo 16 obcí. Titul Vesnice Karlovarského kraje roku 2015 získala a držitelem Zlaté stuhy pro vítěze soutěže se stala obec Krásná na Ašsku.

Přihlásit se do soutěže mohou všechny obce vesnického charakteru, které mají maximálně 7 500 obyvatel a které disponují vlastním strategickým dokumentem zabývajícím se rozvojem obce.


Výsledky krajského kola soutěže Vesnice roku v Karlovarském kraji:
Zlatá stuha - vítěz krajského kola: Krásná
Modrá stuha - za společensky život: Otročín
Bílá stuha - za činnost mládeže: Lomnice
Zelená stuha - za péči o zeleň a životní prostředí: Ovesné Kladruby
Oranžová stuha - za spolupráci obce a zemědělského subjektu: Valy

Krásná dostála svému názvu a zaslouženě zvítězila v krajské kole soutěže. Ocenění právem patří nejen vedení obce, ale všem lidem z Krásné, kterým záleží na tom, jak jejich obec vypadá a mají snahu se aktivně podílet na všech pozitivních změnách,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik během slavnostního vyhlášení výsledků soutěže.

Z Chebska se letos do soutěže přihlásilo celkem pět obcí, a sice Krásná, Poustka, Valy, Drmoul a Ovesné Kladruby.

Z Karlovarska se o titul ucházela Andělská Hora, Krásné Údolí, Nové Hamry, Smolné Pece, Horní Blatná, Sadov, Hroznětín, Děpoltovice a Otročín.

Ze Sokolovska chtěl uspět Dolní Rychnov a Lomnice.

Vítěz krajského kola soutěže je oprávněn užívat titul Vesnice Karlovarského kraje roku 2015 a postupuje do celostátního kola soutěže. Vyhlášení výsledků celostátního kola se uskuteční 19. září v Luhačovicích. Vítěz celostátního kola soutěže postupuje do soutěže Evropské pracovní společnosti pro rozvoj venkova a obnovu vesnice.

Spustit audio