Rosický nestihne zářijové zápasy kvalifikace, je po operaci kolena

Fotbalová reprezentace bude v zářijové části kvalifikace postrádat Tomáše Rosického. Kapitán národního týmu je po artroskopické operaci kolena, kvůli jehož zranění vynechal i celou přípravu s Arsenalem. Serveru iDnes.cz to řekl hráčův manažer Pavel Paska, rekonvalescence si podle něj vyžádá pauzu na další čtyři až osm týdnů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová reprezentace, Tomáš Rosický

Fotbalová reprezentace, Tomáš Rosický | Foto: Filip Jandourek

Také předseda FAČR Miroslav Pelta dnes připustil, že Rosický kvalifikační zápasy s Kazachstánem a Lotyšskem zřejmě nestihne.

„Tomáš má za sebou malý zákrok. Z Arsenalu máme informace, že jde vše dobře, ale čas jde proti nám,“ řekl Pelta na setkání s novináři.

Čtyřiatřicetiletý Rosický se zranil při posledním kvalifikačním utkání na Islandu. V polovině července Arsenal informoval, že český záložník nestihne začátek sezony. A v minulém týdnu musel Rosický na operační stůl.

Reprezentační trenér Pavel Vrba tak bude muset řešit, jak Rosického v sestavě nahradí pro důležité zápasy s Kazachstánem a v Lotyšsku. V nich Češi nutně potřebují vyhrát, aby se přiblížili postupu na mistrovství Evropy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme