Při GP v Brně se pojede o speciální trofeje, na diváky čeká ochlazení

O víkendu se na Masarykově okruhu v Brně pojede Velká cena České republiky mistrovství světa silničních motocyklů. Vítězové jednotlivých kategorií se mohou těšit na speciální trofeje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hector Barbera (40) před Benem Spiesem (11) a Marcem Simoncellim (58) při tréninku třídy MotoGP

Hector Barbera (40) před Benem Spiesem (11) a Marcem Simoncellim (58) při tréninku třídy MotoGP | Foto: Tomáš Adamec

Pro nejlepší jezdce budou jako ceny připraveny vavřínové věnce s českou trikolórou a kovový pohár ve tvaru závodní motorky. Organizátoři si tím připomenou 50. výročí pořádání prvního závodu světového šampionátu v moravské metropoli.

O co nejlepší umístění bude usilovat také čtveřice českých závodníků. Pro dvojici Karlů Abrama a Haniku, Jakuba Kornfeila i Kevina Hanuse bude Grand Prix České republiky vrcholem letošní sezony.

Přehrát

00:00 / 00:00

Novinky před startem víkendové Velké ceny silničních motocyklů v Brně přiblížil Matěj Skalický

Asi nejvíc srší nadšením Karel Abraham, jediný český zástupce v nejsilnější kubatuře MotoGP. I přesto, že kvůli zranění chodidla, které si přivodil při Velké ceně Katalánska, vynechal přechozí čtyři závody.

Kvůli otoku si 25letý jezdec dokonce nechal udělat o číslo větší botu. Na tiskovou konferenci dorazil s berlemi, ale na startu nakonec chybět nebude.

Nejen samotní závodníci, ale i desetitisíce fanoušků se musí připravit na tropické počasí.

Organizátoři proto připravili celkem dvanáct sprch, u kterých se diváci budou moci na rozpálených tribunách ochladit. Kromě toho bude k dispozici i velká brána s vodní mlhou.

Na Masarykově okruhu v Brně vrcholí přípravy na víkendovou Grand Prix

Číst článek

„Bude posílena lékařská služba. Pokud někdo celý den sedí na rozžhavené tribuně, tak může dojít k nějakým nehodám,“ dodala ředitelka brněnského automotodromu Ivana Ulmanová.

V pátek se jedou tréninky, v sobotu kvalifikace a v neděli hlavní závody. Někteří fanoušci ale zamířili do Brna už dnes, protože si nechtějí nechat ujít čtvrteční čestné kolo centrem Brna. K vidění budou historické motocykly a legendy motosportu. Třeba Karel Abraham se ukáže na své závodní Hondě.

Na bezpečnost a plynulost dopravy při motocyklové Grand Prix v Brně bude dohlížet asi tisíc policistů. Prakticky na všech příjezdových silnicích a dálnicích na ně ale čekají dopravní omezení.

Masarykův okruh v Brně - Grand Prix silničních motocyklů | Foto: Michal Jindra

Matěj Skalický, Tomáš Jelen, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme