Češi zatím slaví na festivalu Fringe úspěch. Účast ale podle režiséra není vše

Zájem o představení českých umělců na celosvětově největším festivalu scénického umění ve skotském Edinburghu je zatím veliký. Přehlídku toho nejlepšího z tuzemského divadla a tance uspořádalo pod názvem Czech Showcase České centrum v Londýně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velké oblíbenosti se zatím těší představení Antiwords české skupiny Spitfire Company

Velké oblíbenosti se zatím těší představení Antiwords české skupiny Spitfire Company | Foto: oficiální stránky Spitfire Company

Známý promotér a šéf agentury Aurora Nova Wolfgang Hoffmann považuje letošní českou nabídku na Fringe za velice silnou a kvalitu představení označil dokonce za mimořádnou.

České soubory hrají v Edinburghu na etablovaných scénách a i to pomáhá v boji o diváka i budoucí zakázky. Podle režiséra společnosti Spitfire Company Petra Boháče ale samotná účast na přehlídce nestačí.

„Hodnotu to začne mít ve chvíli, kdy dostanete cenu, kdy na vás přijdou promotéři, všimnou si vás a pozvou vás na svůj festival,“ říká Boháč.

Česká sezona na Fringe festivalu čítá čtyři představení od nového cirkusu přes pohybové divadlo až po taneční vystoupení. Samotný festival probíhá od 7. do 31. srpna.

Na festivalu se představí také taneční soubor Boys Who Like To Play With Dolls | Foto: Fringe Festival

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme