Psi ze žďárského útulku jsou na cestě do nového domova. Štěňata by prý bez okamžité pomoci zahynula

13. srpen 2015
Zprávy z

Útulek ve Žďáře nad Sázavou je zřejmě minulostí. Poté, co se včera na veřejnost dostaly fotografie mrtvých a živořících psů, dnes do útulku přijeli pracovníci občanského sdružení Pomocné tlapky a odvezou všechna zvířata do středočeských Poděbrad. Veterináři, kteří provádějí oficiální šetření, sice ještě poslední slovo neřekli, Žďár ale odchycené psy bude vozit jinam.

Pracovníci občanského sdružení odtud odnesli sedm dospělých psů a tři štěňata.

„Třeba tenhle černý pejsek byl tam na sluníčku, bylo tam shnilé maso a v kotci bylo minimálně 60 stupňů, takže ten by tam dnes umřel. Tahle fenka bude asi začervená, byla zavřená v králíkárně na malém prostoru,“ konstatovala na místě Denisa Zárybnická z občanského sdružení.

Dospělí psi jsou jinak v uspokojivém stavu, jsou ale značně podvyživení, hladoví a žízniví. „Jednu fenku si vzal dobrovolník od Brna, který kvůli tomu do Žďáru nad Sázavou přijel. Ostatní zůstanou v azylu občanského sdružení u Poděbrad, kde je vykastrují, ošetří a poskytnou nezbytnou péči. Potom psy nabídnou obvyklou formou zájemcům,“ dodala reportérka Andrea Kratochvílová.

Město Žďár nad Sázavou, které prostřednictvím městské policie vozilo do útulku odchycené psy, avizovalo, že bude je vozit jinam a to bez ohledu na výsledek veterinární kontroly.

Čtěte také

autor: Andrea Kratochvílová
Spustit audio