U Ostrova hořela tráva poblíž železniční trati

14. srpen 2015

Šest cisteren hasičů bojovalo s požárem trávy a stromů podél železniční tratě u Ostrova. Kvůli požáru požádali hasiči o snížení rychlosti projíždějících vlaků.

K likvidaci všech ohnisek podél kolejí museli natáhnout stovky metrů hadic. Oheň zlikvidovali během dvou hodin.

Na místě zasahovali hasiči z Ostrova, Karlových Varů, Hájku, Jáchymova a drážní hasiči z Chebu. O den později pak na místo vrátili a znovu prolili stále doutnající místa.

Celkem během úterý a středečního dopoledne zasahovali hasiči u patnácti požárů. V jednom případě vyjížděli k připáleným potravinám na sporáku. Ty začaly hořet v domě s pečovatelskou službou v Plesné na Chebsku. Hasiči celý dům odvětrali a pro jistotu předtím evakuovali 15 obyvatelů domu.

Zbylé požáry zasáhly lesní či travní porosty. V Karlových Varech - Rybářích pak vyjížděli k hlášenému požáru v zahrádkářské kolonii, na místě zjistili, že se jedná o zahrádkáře, který na své zahradě i v současném suchém období a přes vydaný zákaz pálil klestí.

Hasiči tak znovu důrazně apelují na všechny, aby v tomto období velmi opatrně zacházeli s každým ohněm a předcházeli tak zbytečným požárům.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio