Volejbalisté se na MS připravují v Jablonci. Máme tady klid, pochvalují si

Až za dva měsíce začne v Bulharsku a Itálii mistrovství Evropy ve volejbale, už teď se ale český národní tým společně připravuje na reprezentační vrchol sezony. A jinak tomu nebude ani v následujících týdnech, kromě dobré formy a fyzické kondice proto bude zapotřebí také dobrá nálada. Pro dlouhé soustředění si Češi vybrali Jablonec nad Nisou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českou volejbalovou reprezentaci povede dosavadní asistent Zdeněk Šmejkal

Českou volejbalovou reprezentaci povede dosavadní asistent Zdeněk Šmejkal | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Při přípravě jsme nechtěli moc cestovat, z loňského roku víme, že je tady výborné prostředí i hala k našim účelům. Je tady klid, který jsme týmu chtěli v přípravě zajistit,“ pochvaluje si reprezentační trenér Zdeněk Šmejkal jablonecké zázemí.

A že byl správný výběr místa pořádně důležitý. Vždyť v Jablonci stráví volejbalisté jen s kratičkými přestávkami veškerý čas až do říjnového šampionátu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na soustředění volejbalové reprezentace v Jablonci natáčel David Nyč

Hráči jsou den co den ve stejném kolektivu.

„Bojím se, že po těch dvou měsících toho bude hodně. Je nás tady šestnáct a tým se nějak extra zužovat nebude, až těsně před mistrovstvím. Bude to zajímavé, ale doufám, že to nějak zvládneme,“ věří kapitán Aleš Holubec.

Naději na úspěšnou absolvovanou přípravu a následně také úspěšný šampionát mu dává dobrá parta i výborné vztahy mezi jednotlivými členy kádru.

„Jestli se vždy mohou Češi o něco opřít, tak je to kolektivní přístup a partu. S tímhle nikdy problém nebyl,“ zdůraznil Holubec.

Ve Světové lize prohráli čeští volejbalisté s Japonskem a ve skupině skončí třetí

Číst článek

Mužstvo, z něhož ještě minimálně dva hráči doplatí na zúžení kádru, v říjnu vyrazí v dobré náladě i do Sofie, kde se v základní skupině postupně utká s Nizozemskem, domácím Bulharskem a Německem. Tohle ale nebudou snad jediní soupeři českého týmu.

„Naší ambicí je vyhrát co nejvíc zápasů. Základním cílem je ale postoupit ze skupiny, a pak samozřejmě zkusit vyhrát další zápas v play-off, což by nás katapultovalo do osmičky,“ uzavřel kouč Šmejkal.

David Nyč, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme