Abraham má problém sejít ze schodů. Strach z bolesti ale musím potlačit, říká

Na Masarykově okruhu v Brně dnes začnou kvalifikační boje seriálu mistrovství světa. V kubatuře MotoGP nastoupí i Karel Abraham, pro kterého bude Velká cena Brna jeho prvním závodem po dvouměsíční pauze. Při červnové Velké ceně Katalánska si vykloubil palec na levé noze a doteď se neuzdravil. Do Brna se ale mimořádně těšil a pojede i přes své nedoléčené zranění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Abraham přišel na tiskovou konferenci před kvalifikačními jízdami s berlemi

Karel Abraham přišel na tiskovou konferenci před kvalifikačními jízdami s berlemi | Zdroj: ČTK

„Relativně špatné je, že mi dlahovou sádru sundali teprve před deseti dny. Nohu, která se vlastně měsíc a půl nehýbala, jsem začal zatěžovat. Nejsem ani schopný sejít ze schodů, protože neohnu kloub u palce,“ prozradil Abraham.

Také proto i na tiskovou konferenci před velkou cenou přišel před novináře s berlemi. „Do hlavy to samozřejmě pouštět nemůžu, musím se plně soustředit a nemít strach z fyzické bolesti,“ podotkl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karel Abraham ví, že na trati musí strach z fyzické bolesti potlačit. Palec mu dělá problémy i v sedle

„Dobré je, že na motorce pro MotoGP je člověk tak zaměstnaný, že nemá čas myslet na další věci. Už se mi kolikrát stalo, že jsem na motorku sedal a bylo mi zle od žaludku. Při samotné jízdě jsem to ale vůbec nepociťoval. Pokroky tam jsou, ale dostat se do boty je katastrofa,“ dodal 25letý jezdec.

Kvůli tomu si nechal udělat o číslo větší závodní botu, a dokonce přemýšlel, že by si ji celý víkend nesundal. Abraham má ale problémy i v sedle, palec ho bolí při každém pohybu.

„Je to zrovna ten největší kloub, kterým řadím a také se o něj opírám o stupačku. Tohle místo na noze je nejzatíženější,“ zdůraznil brněnský rodák.

Čeští jezdci se už na Velkou cenu těší. Abraham pojede i přes zranění chodidla

Číst článek

A navíc jde o místo, kde doktoři nemají moc možností Abrahamovi pomoct. „Doktoři mě upozornili, že žádné injekce nebudou,“ prozradil jediný český zástupce v královské kubatuře MotoGP.

Karel Abraham se tak bude muset o víkendu spolehnout na jiný povolený doping - podporu desítek tisíc fanoušků, kteří letos na Masarykův okruh přijedou. Doma se přeci jede jen jednou za rok.

Český jezdec kategorie MotoGP Karel Abraham při volném tréninku | Foto: ČTK

Masarykův okruh v Brně - Grand Prix silničních motocyklů | Foto: Michal Jindra

Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme