Trenér Koubek v Plzni končí, tým povedou Krejčí s Horváthem

Fotbalový mistr z Plzně mění trenéra. Po vzájemné dohodě na západě Čech skončil Miroslav Koubek. Nahradí ho Karel Krejčí, který bude zároveň asistentem Pavla Vrby u reprezentace. V Plzni bude asistentem Krejčího Pavel Horváth.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Koubek už není trenér Vitkorie Plzeň

Miroslav Koubek už není trenér Vitkorie Plzeň | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

„Miroslav Koubek skončil po vzájemné dohodě s vedením klubu. Za jeho práci je mu nutno poděkovat. Výsledky týmu však v posledním období nenaplňovaly očekávání a ambice klubu, před rozhodujícími zápasy v rámci evropských soutěží potřebuje tým nový impuls,“ řekl klubovému webu o ukončení působení dosavadního hlavního kouče generální manažer klubu Adolf Šádek.

Viktoria Plzeň zároveň děkuje za dosavadní služby také Petru Kostelníkovi a Jiřímu Skálovi, dosavadním asistentům, kteří od týmu odcházejí také.

„Jsem profesionál a toto rozhodnutí vedení Viktorie respektuji. Odcházím se vztyčenou hlavou, neboť poslední dny přinesly krizi pouze výsledkovou, nikoliv herní. Jsem přesvědčený o tom, že tým je herně i kondičně dobře připravený a brzy opět najede na vítěznou vlnu,“ vyjádřil se odvolaný trenér Koubek.

Sledovali jsme ONLINE: Podještědské derby skončilo 1:1, vyhrály Slavia a Slovácko

Číst článek

Změny přichází po sérii ztrát. Tou nejcitlivější bylo vyřazení z boje o Ligu mistrů s Maccabi Tel Aviv, ve čtvrtém kole navíc v posledním okamžiku ztratila Viktoria výhru v Teplicích.

„Moje angažmá bylo ukončeno korektně, se zástupci vedení jsem si podal ruku a Viktorii samozřejmě přeju jen to nejlepší,“ řekl na závěr svého plzeňského angažmá Miroslav Koubek.

Do pozice hlavního trenéra byl jmenován Karel Krejčí, který byl v roli asistenta Pavla Vrby u většiny novodobých úspěchů Viktorie v čele se ziskem dvou ligových titulů a dvojnásobným působením v rámci základních skupin Ligy mistrů.

Fotbalista Pavel Horváth | Foto: Alžběta Švarcová

„Ve Viktorii jsem prožil nádherné období své kariéry, s klubem mě pojí vzpomínky trenérské i hráčské. Nad nabídkou jsem neváhal a jsem rád, že vedení Fotbalové asociace mi umožnilo tuto výzvu přijmout,“ řekl po podpisu smlouvy Karel Krejčí.

Krejčího asistentem bude klubová legenda Pavel Horváth, který se do týmu vrací po třech měsících, ve kterých trénoval třetiligové Domažlice.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme