V nominaci na MS cyklistů nechybí Kreuziger, Štybar ani König

V širší nominaci na mistrovství světa silničních cyklistů, které začíná za měsíc v americkém Richmondu, jsou všechny české hvězdy. Týmu v čele se Zdeňkem Štybarem, Leopoldem Königem či Romanem Kreuzigerem může v hromadném závodě pomoci i četnější české zastoupení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Štybar letošní Vueltu kvůli zranění nepojede

Zdeněk Štybar letošní Vueltu kvůli zranění nepojede | Foto: Filip Jandourek

Vrcholem 82. mistrovství světa silničních cyklistů bude mužský závod na témě 260 kilometrů. Díky lepšímu zastoupení v žebříčku Mezinárodní cyklistické unie může jet 6 Čechů, což reprezentantům dává výraznou šanci na úspěch.

Širší nominace je osmičlenná a kromě Zdeňka Štybara, Romana Kreuzigera a Leopolda Königa v ní jsou i další účastník nedávné Tour de France Jan Bárta, medailista z Evropských her Petr Vakoč, Jiří Polnický, Jan Hirt, Karel Hník a bývalý dráhař Alois Kaňkovský.

Širší nominace na MS:
Petr Vakoč (Etixx-Quick Step)
Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo)
Jiří Polnický (Whirlpool Author)
Zdeněk Štybar (Etixx-Quick Step)
Leo König (Sky)
Jan Bárta (Bora-Argon 18)
Jan Hirt (CCC)
Karel Hník (Cult Energy)
Alois Kaňkovský (Whirlpool Author)

Český svaz cyklistiky nominoval mužskou část české výpravy po konci Czech Cycling Tour, kterou ovládl 22letý Petr Vakoč o pět sekund před Janem Bártou, třetí skončil Zdeněk Štybar.

Mladík Vakoč má jako domácí mistr jistou účast v časovce. Na 53 kilometrů dlouhou trať se vydá i Jan Bárta.

Do Richmondu se chystá i Martina Sáblíková, která se chce po úspěších na zimních olympijských hrách probojovat také na letní zápolení do Ria 2016, v předběžné nominaci je také Zuzana Neckářová.

Do začátku MS vyhlíží cyklisté ještě jednu velkou událost - Vueltu. V nominacích, které světové týmy doposud zveřejnily, ale žádný český zástupce nefiguruje.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme