Chelsea se nedaří. Podrážený Mourinho proti sobě štve fanoušky i novináře

Portugalský fotbalový kouč Chelsea José Mourinho zase rozšířil seznam těch, kteří ho nemají v lásce, a zabředl zkraje sezóny do poměrně nečekané krize. Londýnský klub navíc čeká velmi těžký zápas.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mourinhova Chelsea prohrála 0:3, podle trenéra výsledek neodpovídal dění na hřišti

Mourinhova Chelsea prohrála 0:3, podle trenéra výsledek neodpovídal dění na hřišti | Zdroj: Reuters

„Je to naprosto falešný výsledek, který neodpovídal dění na hřišti,“ okomentoval portugalský trenér fotbalistů Chelsea José Mourinho včerejší debakl 0:3 na hřišti Manchesteru City.

Nabídl tím klasického ukázku svého neortodoxního a tradičně velmi menšinového pohledu na věc. Ukázal taky znovu značnou podrážděnost a korunoval tím svůj dost nepovedený týden.

Přehrát

00:00 / 00:00

Londýnská Chelsea zažívá nepovedený vstup do sezony, situaci okolo trenéra Mourinha přiblížil zpravodaj ČRo Jiří Hošek

Anglická média mají pocit, že Portugalcova podrážděnost, sarkasmus a jeho jedinečná vlastnost hledat chyby všude možně, jen ne u sebe a u svého týmu, se dostaly na novou úroveň. Premier League má přitom za sebou teprve dvě kola.

Už před koncem včerejšího zápasu se na webu Telegraphu objevil žertovný kvíz, na koho nebo na co svede Mourinho porážku tentokrát. Podobných šťouchanců jsou plné sociální sítě.

Portugalec si proti sobě popudil lidi z branže příkrým způsobem, jakým suspendoval lékařku týmu a hlavního fyzioterapeuta za údajně unáhlené vběhnutí na hřiště. Do toho Mourinho trousí nespokojené poznámky o absenci nákupu nových tváří do týmu.

Včera navíc už o poločase ze hřiště kapitána, Johna Terryho, a i když to jistě mohl svést na nějaké drobné zranění, tak nepřímo uvedl, že legendární obránce není dost rychlý.

Neobvyklý pohled: John Terry na lavičce | Foto: Reuters

Portugalcovo chování může do značné míry vysvětlovat vážná nemoc jeho otce, o které se příliš neví. Mluví se taky o fyzické a psychické únavě Mourinha i jeho hráčů po loňské dlouhé sezoně.

Mourinhův předchozí vyhazov z Chelsea v roce 2007 měl velmi podobné prvky. Současné komentáře, které se dají brát jako kritika transfer politiky klubu, se jistě ruskému majiteli Romanu Abramovičovi moc nelíbí. V roce 2007 to bylo podobné, také se zpochybňovala připravenost Johna Terryho a byly otazníky nad prací lékařského týmu.

Další zápas navíc čeká Chelsea na hřišti West Bromwich, přičemž duely s tímto celkem už zlomily vaz dvěma bývalým trenérům Blues, di Matteovi a Villasu-Boasovi. I loni tam Chelsea prohrála 0:3.


Jiří Hošek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme