Kyjev protestuje proti příjezdu Putina na Krym, viní ho z eskalace napětí

Ukrajina protestovala proti návštěvě ruského prezidenta Vladimíra Putina na anektovaném Krymu. Putin tam předsedá zasedání státního výboru pro cestovní ruch a dnes bude na poloostrově slavit 170. výročí založení Ruské zeměpisné společnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajinský prezident Petro Porošenko ostře kritizoval Putinovu návštěvu Krymu (arcivní foto)

Ukrajinský prezident Petro Porošenko ostře kritizoval Putinovu návštěvu Krymu (arcivní foto) | Zdroj: Reuters

Ukrajinský prezident Petro Porošenko označil Putinův příjezd na Krym za výzvu civilizovanému světu a pokračování scénáře vyostřování situace.

Takové cesty podle Porošenka znamenají další militarizaci okupovaného ukrajinského poloostrova a vedou k ještě větší izolaci Krymu.

Vladimír Putin - jak řekl - doufá, že se Ukrajina postaví na vlastní nohy, zbaví se zahraničních poručníků a bude své zítřky budovat společně s Ruskem.

Ruský prezident se na Krymu sešel také s představiteli proruské části tamních Tatarů. Podle jeho názoru se za jejich práva nejvíce berou ti, kdo chtějí získat západní granty.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme