Soud potrestal kamarády 'smíchovského řidiče'. Lhali, že nebyl opilý

Obvodní soud potrestal dva kamarády Marka Půčka, který loni v srpnu v opilosti autem srazil dívku na pražském Smíchově. Ta nehodu nepřežila. Mladíkům uložil roční podmíněné tresty za to, že u výpovědi lhali. Oba řekli, že Půček měl večer před nehodou na své narozeninové oslavě jen jedno malé pivo. Podpořili tak jeho tvrzení, že nebyl opilý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Náměstí Kinských v Praze, místo autonehody

Náměstí Kinských v Praze, místo autonehody | Foto: Filip Jandourek

Záznam z restaurace, kde slavili, ale prokázal, že pil pivo i tvrdý alkohol.

„Oba byli odsouzeni k trestu odnětí svobody v trvání 12 měsíců s podmíněným odkladem. V případě jednoho z obviněných na 20 měsíců, v případě druhého v trvání 36 měsíců,“ řekla o rozsudku za křivou výpověď mluvčí soudu Marcela Pröllerová.

„V dočasné době je trestní příkaz nepravomocný a běží lhůta pro odvolání,“ dodala.

Na posun v případu jako první upozornil server iDnes.cz.

Mladík loni v srpnu pod vlivem alkoholu srazil 21tiletou dívku, která čekala na noční spoj na autobusové zastávce na náměstí Kinských v Praze. Ze zatáčky vyjel ve svém BMW a nezvládl řízení.

Řidič jel také nedovolenou rychlostí - přes 60 kilometrů v hodině. Od nehody navíc utekl a na policii se přihlásil až o 16 hodin později. Kromě šestiletého trestu za to dostal i desetiletý zákaz řízení.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme