Postřehy o fotbale nabízí hned několik českých blogů. Třeba 'Holub na střeše'

Když se zaposloucháte do debat na stadionu, v hospodě nebo v internetových diskusích, může se zdát, že fotbalových trenérů a expertů jsou v Česku tisíce. Ne každý ovšem prezentuje své názory veřejně a pravidelně. Přesto existují mimo proud hlavních mediálních kanálů neotřelé fotbalové blogy zajímavých osobností.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Nosálek, novinář a fotbalový expert

Petr Nosálek, novinář a fotbalový expert | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

I Český rozhlas vysílal kdysi pořad Petra Nosálka, který by se dal nazvat fotbalovým audioblogem a archivovaný je na stránkách plejer.cz.

Provokativní názory na český fotbal už dva roky na vlastní web zapisuje bývalý reprezentant Milan Luhový.

Živý, originální a poetickým slohem psaný fotbalový blog uvedený mottem od Bohumila Hrabala se zase dá číst na adrese holubnastrese.cz.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jako Cristiano Ronaldo by chtělo být i hodně českých fotbalistů, ale často jim uniká to zásadní. I to je jeden z postřehů z českých fotbalových blogů

„Fotbalu vidím více, než je v kraji zvykem, a myslím si, že fotbal vypadá mimo naši kotlinu trochu jinak než u nás. Čtenáři chci zprostředkovat, jak to vypadá jinde,“ říká autor webového zápisníku Milan Holub.

„Občas zevšeobecňuji, občas se snažím, aby se někdo i zasmál, nedej bože, aby se i zamyslel. Vím, že to čte snad i několik ligových a spousta mládežnických trenérů a tu a tam nějaký fotbalista,“ dodává.

Je fotbalovým skautem předního anglického klubu, který vidí měsíčně desítky zápasů od juniorských až po elitní především ve střední Evropě a na Balkáně.

Možná i díky původnímu povolání učitele ho baví nabízet konfrontační postřehy odjinud, které v Česku jednoho rozesmějí, druhého rozčílí a třetímu mohou být užitečné.

Fotbalový skaut Milan Holub v Krakově | Foto: Jaroslav Plašil

„Viděl jsem chlapa, který byl ředitelem akademie v Barceloně, a říkal, že talent je dobrý, ale nejdůležitější je hlad po úspěchu, přístup, zarputilost. Talent sám o sobě je hezký, ale za to si nikdo nic nekoupí,“ vzpomíná.

„Mým dalším oblíbencem je Cristiano Ronaldo. Mám pocit, že hodně fotbalistů v Čechách chce být jako on – mají stejnou tašku, účes, boty, šampon a tak dále, ale nejsem si úplně jistý, jestli všichni mají i figuru jako on a tu si v drogerii nekoupil. Je to prostě trénink,“ nabízí Milan Holub ochutnávku svého blogu.

Jan Kaliba, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme