Viróza je pryč, před duelem s Hajdukem ale trápí liberecký Slovan špatné hřiště

Čtyři české kluby čeká ve čtvrtek první utkání play-off Evropské ligy. Liberec se ve 4. předkole prestižní soutěže utká s Hajdukem Split. Severočeši se dali před prvním utkáním s chorvatským soupeřem konečně zdravotně do pořádku a trápí je snad jen špatná hrací plocha domácího stadionu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký kouč Jindřich Trpišovský už má pro play-off Evropské ligy k dispozici kompletní kádr

Liberecký kouč Jindřich Trpišovský už má pro play-off Evropské ligy k dispozici kompletní kádr | Zdroj: ČTK

Trávník stadionu U Nisy letos dostává zabrat. Dlouhá a extrémní vedra v Liberci vystřídal téměř na tři dny pořádný liják.

A přestože dnes už jste se na severu Čech znovu v pohodě obešli bez deštníků, hrací plocha prý den před utkáním s Hajdukem rozhodně není v ideálním stavu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čím horší bude terén, tím to pro nás bude složitější, uvědomuje si trenér Slovanu Jindřich Trpišovský před domácím zápasem s Hajdukem

„Čím horší bude terén, tím to pro nás bude složitější. Budeme čekat do zítřka, teď plocha bohužel moc dobře nevypadá. Doufejme, že v noci nebude pršet,“ přeje si liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

„Kdyby bylo hřiště v ještě horším stavu, tak bychom museli těsně před zápasem udělat ve hře asi nějaké úpravy. Chceme hrát svůj fotbal, na který jsme zvyklí,“ dodal.

Zvyklí jsou v Liberci z úvodu sezony především na kombinační fotbal, hru založenou už na rozehrávce vlastních obránců. Jenže s tímhle stylem se ne zrovna ideální stav hřiště příliš neslučuje.

Ukázali jsme, že nějakou sílu máme, těší libereckého Pavelku po postupu v EL

Číst článek

V lepším stavu je zato k radosti Trpišovského zdravotní stav kádru. Zatímco v posledním ligovém kole v Jablonci se hned šest hráčů potýkalo s virózou a třeba kapitán David Pavelka do derby vůbec nezasáhl, pro čtvrteční zápas by tým měl být kompletní.

„Zatím nevíme o nikom novém, kdo by seděl na záchodě. Snad budeme komplet. U někoho jsou maximálně dozvuky, to nejhorší jsme si protrpěli přes víkend a v průběhu minulého týdne. Kondičně a fyzicky by to mělo být v pohodě,“ připomíná David Pavelka, že bude Slovan v plné síle.

Trénink libereckých fotbalistů před duelem s Hajdukem Split | Foto: ČTK

To v sestavě soupeře bude chybět obránce Nižić a s otazníkem je také start útočníka Ohandzy. V plné síle ale bude Hajduk v hledišti, v sektoru hostujících fanoušků bude pořádně nabito, vždyť se k Nise chystá ne zrovna svatých osm stovek chorvatských fanoušků.

„Je to jedině ku prospěchu. To jsme tady ještě nezažili, co si budeme povídat. Snad nám to bude hrát do karet ještě víc,“ usmívá se obránce Slovanu David Hovorka.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme