Jablonecký obránce Novák: Škoda, že rozhodla penalta. Do odvety je to ale hratelné

I přes amsterdamskou porážku 0:1 vezou jablonečtí fotbalisté z Nizozemska dvě dobré zprávy. V úvodním zápase play-off Evropské ligy se v tamní aréně ukázalo, že se třetí tým minulé sezóny české ligy může měřit s Ajaxem, za který zároveň prožil evropskou premiéru 17letý talent Václav Černý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový Jablonec prohrál v úvodním utkání play off Evropské ligy na Ajaxu 0:1. Na snímku je Filip Novák z Jablonce (vlevo) a Kenny Tete z Ajaxu.

Fotbalový Jablonec prohrál v úvodním utkání play off Evropské ligy na Ajaxu 0:1. Na snímku je Filip Novák z Jablonce (vlevo) a Kenny Tete z Ajaxu. | Zdroj: ČTK

Z poloprázdného, a přesto vroucího amsterdamského kotle vylezli jablonečtí hráči se ctí, ale nespokojení. „Protože si myslím, že ta remíza byla hratelná. A prostě je škoda, že rozhodla penalta,“ konstatuje jablonecký Filip Novák.

„Sice jsme dejme tomu příliš nehráli fotbal, takový styl Chelsea, ale bylo to o běhání, o tom, že jsme jim zavřeli prostor a oni se prostě do nás nedostali. Bohužel byla ta penalta, jinak by to skončilo 0:0 a hrálo by se nám třeba líp doma,“ přiznává Novák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalový Jablonec prohrál na Ajaxu 0:1 a lituje zahozených šancí

„Ale pořád je to hratelné pro nás do odvety, nic nevzdáváme. Teď se soustředíme na to, abychom doma porazili Ajax a postoupili do skupiny,“ dodává levý obránce.

Jako první Čech ve velkém fotbale na vlastní kůži pocítil, jaký talent dřímá ve Václavu Černém, 17letém mladíkovi, který na postu pravého záložníka naskočil za Ajax o víkendu poprvé v lize nizozemské a teď i v Evropské.

„Byl natěšený a byl hlavně plný sil. Mě už lehce docházely, už jsem potřeboval dotankovat, byl tam i nějaký souboj. Je to mladý talent, myslím si, že má před sebou výbornou kariéru. Hlavně se musí dál zlepšovat a věřím, že se probojuje do A mužstva,“ naznačuje Novák.

„Já jsem byl jedině rád, že se vůbec můžu jít rozcvičovat, že jsem byl blíž k dalšímu startu. To povzbudí, když 30tisíc lidí takto zatleská, tak je to příjemné. Byla to krátká doba, jen 9 minut, ale pár balonů jsem tam měl a něco se povedlo. Takže to bylo super,“ říká nadšeně Václav Černý.

„Byl bych rád, kdybych mohl jet s kluky do Jablonce. Byl bych na chvilku doma, viděl bych se se širší rodinou, což bych strašně chtěl. A hlavně se hraje o velký postup. Fakt bych si to přál,“ dodává klubající se naděje českého fotbalu, která má přání opačné, než většina vrstevníků - podívat se teď s fotbalem ze zahraničí do vlasti.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme