Utíkal z ledu, hokej ho nebavil. Dnes Rozsíval přiveze do Vlašimi Stanley Cup

Podruhé v historii se slavný Stanley Cup objeví ve Vlašimi. Slavná trofej bude od půl sedmé k vidění na tamním zimním stadionu. Přiveze ji tam místní rodák Michal Rozsíval. Hokejista, který jako rozhodně nebyl příkladem vzorně trénujícího dítka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Rozsíval v sobotu už podruhé přiveze do Vlašimi Stanley Cup

Michal Rozsíval v sobotu už podruhé přiveze do Vlašimi Stanley Cup | Foto: Jakub Ptáček

„Bylo tam hodně dětí, které se učily bruslit. Neměl jsem na starosti jen jeho. Najednou mi někdo říká: ‚Hele, kde máš Michala?‘ Řekl jsem, že někde tam musí být,“ prozradil na Michala Rozsívala tatínek Jiří.

Sám v minulosti hokej hrával. Později byl pro svou ratolest prvním a zároveň hodně přísným trenérem. I když mu syn utíkal z ledu, věděl, kde ho hledat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Utíkal z ledu, vzpomínal na dětství Michala Rozsívala jeho otec s reportérem ČRo Pavlem Petrem

„Přišel jsem do šatny, on tam seděl se zapíchnutou hokejkou. Ptal jsem se, co tam dělá. A že sedí. Tak říkám: ‚Sedět tady nebudeš, to můžeš jít domů, anebo mazej.‘ A šel na led a už to neudělal,“ vzpomíná otec.

Pro Michala je to dnes s odstupem času úsměvná historka. Rád na své útěky vzpomíná. „Dělám si z toho srandu, že mě to nikdy nebavilo. Jakmile jsem zjistil, že táta nedává pozor, zmizel jsem přes trestnou lavici do kabiny odpočívat.“

Další tréninkovou plochou byl dům prarodičů v Domašíně. „Trávili jsme tam hodně času. V létě jsme stříleli na branku, v zimě jsme odhrabali sníh a hráli hokej. Pracovali jsme s bráchou na střelbě a vždy jsme se hecovali,“ vzpomíná dvojnásobný vítěz Stanley Cupu.

Nad Michalem měl vždy dohled o rok a půl starší bratr Patrik. Dnes už bývalý hokejista Liberce, Pardubic a Mladé Boleslavi. „Brácha se o sebe vždycky uměl postarat sám, na svůj věk byl celkem velký. Většinou byl o kategorii níž, ale když bylo potřeba, samozřejmě jsem pomohl.“

Jeden muž při trénincích navíc nikdy chybět nemohl - dozor měl tatínek Jiří. Synům předával zkušenosti. Do vojny hrával v brněnském Zetoru a pak druhou ligu ve Vlašimi. „Táta měl neustále nějaké připomínky. Asi to k něčemu bylo a jsem vděčný, že byl takový, jaký byl,“ vyznal se Michal Rozsíval.

Rodiče Jiří a Alena v místě, kde jejich synové v minulosti tvrdě trénovali - na zahradě u domku v Domašíně | Foto: Pavel Petr

V době svých hokejových začátků netušil a ani tušit nemohl, že se právě tímto sportem bude živit. „Nikdy mě to nebavilo. Nakonec se to stalo mým povoláním, které dělám strašně rád a strašně mě baví,“ dodává Michal Rozsíval.

A dělá ho navíc dobře. Vždyť slavný Stanleyův pohár vyhrál už podruhé a dnes vpodvečer ho přijede ukázat do Vlašimi, převezme ho od svých slovenských spoluhráčů.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme