Ministerstvo zahraničí doporučuje omezit túry v odlehlých oblastech Makedonie

České ministerstvo zahraničí doporučilo individuálním turistům, aby omezili túry v odlehlých oblastech Makedonie. Týká se to hlavně pohoří Šar Planina a území u hranic s Albánií a Kosovem. Černínský palác varoval i před převaděči běženců. Češi by měli být ostražití i na hlavní dálniční trase přes Makedonii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na makedonské území se snaží dostat tisíce běženců

Na makedonské území se snaží dostat tisíce běženců | Zdroj: Reuters

„Doporučujeme, aby všichni čeští občané dbali zvýšené opatrnosti při cestě automobilem po hlavní makedonské dálniční trase do Řecka, po které se neorganizovaně pohybují desítky migrantů převážně na kolech,“ upozorňuje Irena Valentová z ministerstva zahraničí.

Turistům ministerstvo zároveň doporučuje, aby se zaregistrovali na jeho webových stránkách do systému DROZD.

Kolem 2000 migrantů strávilo noc na dnešek v dešti v hraničním pásmu mezi Řeckem a Makedonií poté, co makedonská policie ve čtvrtek zablokovala hranice a začala běžence pouštět jen po částech.

Další tisíce jich dorazily na místo v průběhu dneška. Jde podle agentur převážně o syrské uprchlíky, kteří prchají před občanskou válkou ve vlasti a snaží se dostat do západní Evropy. Podle řeckých úřadů je shromážděno na místě až 5000 osob.

Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme