Dvě stříbra během 10 minut. Fuksa i Dostál skončili na MS v Miláně druzí

Dvě medaile během deseti minut získala česká reprezentace rychlostních kanoistů na MS v Miláně. Kanoista Martin Fuksa přišel o zlato o 17 tisícin sekundy s Němcem Brendelem. Druhé místo získal na kilometrové trati také kajakář Josef Dostál.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Fuksa se stříbrnou medailý z Evropských her

Martin Fuksa se stříbrnou medailý z Evropských her | Foto: Michal Jurman

„Ani nevím, jak jsem dopadl. Druhý? Když jste mi řekl, že je to 17 tisícin, tak mě to … ještě víc,“ neubránil se Martin Fuksa peprnějšímu výrazu. „Jsem z toho trošku mrzutý, cítím, že jsem na to ještě měl. Ale je to dobré, stříbro je paráda,“ reagoval na sdělení svého výsledku kanoista.

Martin Fuksa se od startu držel s největšími favority na druhém místě, v polovině trati se přetahoval o první místo s Moldavanem Tarnovským.

O slušný náskok, který si český favorit vypracoval, ale v napínavém závěru přišel. Neodolal drtivému závěru Němce Sebastiana Brendela, který svou loď kopl do cíle o 17 tisícin sekundy rychleji. Martin Fuksa tak znovu na MS získal stříbro.

Místo nohy si koupil loď. Parakajakář Bartoš překonal rakovinu a závodí na MS

Číst článek

Jako první z českých favoritů se o chvíli dříve vydal na trať kajakář Josef Dostál. První část tratě rozjel pomaleji a nabral ztrátu na čelo. Po půl kilometru tratě ze čtvrtého místa nastoupil a začal dotahovat ztrátu.

V posledních 200 metrech se dostal před Australana Marraye Stewarta a na cílové čáře překonal i Portugalce Pimentu. Nestačil pouze na Dána Holtena Poulsena a do své sbírky z MS přidal stříbrnou medaili.

Pro oba reprezentanty znamená medailové umístění zároveň jistotu startu na olympijských hrách v Riu.

„To mi vlastně došlo až teď, když jsem řekl, že jsem druhý. Na MS jsem chtěl zajet co nejlepší výsledek. Svět je jednou za rok a chcete na něm uspět co nejlíp. Myslím, se mi to povedlo. Že jsem vyjel místo do Ria je úžasné a jsem hrozně rád,“ svěřil se po závodě Martin Fuksa.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme