U Drážďan zablokovali pravicoví radikálové ubytovnu pro uprchlíky. Policie je rozehnala

Pravicoví radikálové v noci na dnešek zablokovali ubytovnu pro uprchlíky v saském městě Heidenau u Drážďan. Aby mohl po půlnoci autobus s novými žadateli o azyl k ubytovně projet, musela policie radikály rozehnat slzným plynem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německá policie sleduje demonstranty ve Frankfurtu nad Mohanem

Německá policie sleduje demonstranty ve Frankfurtu nad Mohanem | Zdroj: Reuters

Policisté také odklízeli barikády na příjezdové silnici. Před provizorní ubytovnou, která bývala obchodem se zahradními potřebami a která je od roku 2013 prázdná, zaútočili radikálové na policii kameny, lahvemi a dělobuchy.

Situace se k ránu uklidnila, objekt ale policie nadále hlídá. Proti ubytovně demonstrovali v předvečer incidentu stoupenci neonacistické strany NPD před drážďanskou radnicí.

Ministr spravedlnosti Heiko Maas v reakci na útok radikálů přes Twitter uvedl, že útoky a ohrožování lidí v Německu je nepřípustné.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme