Slavia a Slovácko vyhrály venku, Bohemians ztratili vedení nad Příbramí

Ve třech sobotních zápasech 5. Kola fotbalové Synot ligy získala hostující mužstva 7 bodů z devíti možných. Bohemians doma remizovali s Příbramí 1:1, Slavia a Slovácko vyhrály na stadionech Baníku Ostrava a Jihlavy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovácko už získalo 10 ligových bodů, zvítězilo i v Jihlavě

Slovácko už získalo 10 ligových bodů, zvítězilo i v Jihlavě | Zdroj: ČTK

Bohemians byli v prvním poločase na domácí půdě v Ďolíčku aktivnější. Akulinin a Jirásek ještě své šance nevyužili, ale Patrik Schick v 16. minutě v ideální pozici hlavu Davida Bartka, který nemohl nedat. Zato na druhé straně dvakrát zkazil nadějné hlavičky hostující útočník Bednář.

Po hodině hry domácí o vedení přišli. Obrovskou chybu stopera Škerleho pohodlně potrestal Jan Rezek a vyrovnal. Tři body mohl domácím zajistit Schick, tváří v tvář Hruškovi selhal. Bohemians tak jsou po pěti kolech stále bez vítězství, s Příbramí remizovali 1:1.

Slovácko vedlo po prvním poločase v Jihlavě 2:0 po fantastické ráně Jiřího Valenty přímo do šibenice po půlhodině utkání. Druhou branku přidal těsně před přestávkou Hlúpik, když zužitkoval Divišovu přihrávku.

Krátce po přestávce se však Vysočina dostala zpět do hry. Vladimír Kukol sice napálil původně tyč, od ní se ale míč odrazil do Hečových zad a odtud na místo určení.

Velkou šanci na vyrovnání si Vysočina nevypracovala, naopak Slovácko mohlo zvýšit z penalty. Libor Došek ji ale neproměnil. Jihomoravany dílčí neúspěch mrzet nemusel. Vyhráli v Jihlavě 2:1 a s deseti body se dotáhli na čelo tabulky.

Škoda dvěma góly položil Baník

Podobný průběh měl i závěrečný zápas sobotního programu. Slavia rychle vedla na novém stadionu Baníku po rohovém kopu, který zakončil Radek Voltr. V poslední minut poločasu se prosadil kanonýr sešívaných Milan Škoda a zvýšil.

Baník snížil 20 minut před koncem, když rychlou kombinační akci zakončil z oblasti penaltové značky Patrik Mišák. Na vyrovnání ale nepříliš organizovaně hrající ostravský klub nedosáhl, naopak v nastavení definitivně rozhodl svým druhým gólem Škoda.

Ostravský tým je v tabulce jedním bodem poslední. Slavia se vrací do Prahy se šesti body z posledních dvou kol, Milan Škoda je navíc s šesti brankami nejlepším střelcem soutěže, kterou po víkendu čeká reprezentační přestávka.

5. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 1:1 (1:0)

Branky: 17. Bartek - 67. Rezek. Rozhodčí: Nenadál - Nádvorník, Hock - Jílek, Příhoda. ŽK: Jirásek - Pilík, Končal, Suchan, Zápotočný, Krameš. Diváci: 4198.

Vysočina Jihlava - 1. FC Slovácko 1:2 (0:2)

Branky: 49. vlastní Heča - 33. Valenta, 45. Hlúpik. Rozhodčí: M. Paták - Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Šulek, Hanuš - T. Rada, Diviš. Diváci: 2874.

Baník Ostrava - Slavia Praha 1:3 (0:2)
Branky: 74. Mišák - 45. a 90.+1 Milan Škoda, 8. Voltr. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Hájek. ŽK: Kouřil - Černý, R. Hrubý, Švec, Souček. Diváci: 4548.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme