Čtyřkajak chce vylepšit Dostálovo stříbro, ranní rituál posádka neprozradí

Josef Dostál už medaili má. Jeho stříbro z individuálního závodu má zdravě naštvat i jeho kolegy ze čtyřkajaku, aby na mistrovství světa v Miláně obhájili zlaté medaile. Rozhodující závod mají na programu těsně před polednem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V průběhu Velikonoc se kajakářská skupina Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba vrací ze soustředění v Kalifornii zpět do Česka

V průběhu Velikonoc se kajakářská skupina Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba vrací ze soustředění v Kalifornii zpět do Česka | Foto: David Vrbický

„Jezdíme tak jako předtím. V Baku nám to vůbec nevyšlo, nejeli jsme to, co umíme. Máme trošku rezervu na prvních 250 metrech, ale to dělají trošku vlny. Jak se jezdí hodně závodů, tak se rozjíždí lodě. Na finále jich snad nebude tolik,“ doufá Lukáš Trefil.

V lodi má za sebou Josefa Dostála. Nejmladší a nejvyšší člen posádky už jednu medaili na umělém kanálu v Miláně získal, včerejší stříbro na kilometru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tajný ranní rituál českého čtyřkajaku se snažil zjistit reportér ČRo František Kuna, neúspěšně

Pro své tři kolegy bude určitě velkou motivací: „Nakopne je, že mají v lodi někoho, kdo dokáže jen takhle rychle. Myslím, že je to bude trochu štvát a budou chtít víc jet, abychom můj výsledek překonali,“ popichuje své kolegy Dostál.

Singlířské stříbro půjde překonat jedině zlatem. Myšlenky se ale budou točit i kolem sedmého místa, které zaručí účast na olympijských hrách v Riu.

Pomoci může pravidelný režim i týmové tajemství. „Kolem osmé hodiny na snídani a pak záleží v kolik jedeme. Někdo vstává dřív, protože má ranní rituál, ale to by šlo jedině mimo záznam,“ smějí se svorně všichni čtyři kajakáři.

Jestli ranní rituál k něčemu byl bude jasné krátce před dvanáctou hodinou, kdy mají nejlepší čtyřkajaky podle harmonogramu dojet do cíle.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme