Agel Prostějov posiluje na Kubě. Získal kapitánku reprezentace i 15letý supertalent

Volejbalový Prostějov posiluje z kubánských zdrojů. V příští sezóně budou působit v hanáckém klubu tři hráčky z ostrova v Karibském moři. Kromě extraligy mají hrát v jeho dresu i Evropskou Ligu mistryň. Pomáhat jim zvyknout si jim má brazilská hráčka prostějovského VK Agel Solange Soaresová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitánka VK Prostějov Solange P.P. Soares a a hráčka Michaela Fraňková na tiskové konferenci

Kapitánka VK Prostějov Solange P.P. Soares a a hráčka Michaela Fraňková na tiskové konferenci | Foto: Pavel Kvapilík

„Minulý rok tu byla Simonová, teď přijdou další dvě. Budeme taková malá rodina,“ těší se Solange Soarezová. V nejbližších týdnech přicestují do Prostějova z Kuby dvě nové hráčky. Jedné z nich, Melisse Vargasová, je teprve 15 let.

Tak mladé lidi Soarezová nemá ani v rodině. „Synovcům už je 20 a 21, tak poznám puberťačku. Budu dělat všechno pro to, aby se cítily co nejlíp,“ slibuje volejbalistka, která pomáhala už vloni Lianes Simonové.

Přehrát

00:00 / 00:00

Prostějov získal dvě kubánské reprezentantky, jedna přijede i s maminkou, zjistil reportér ČRo Tomáš Minarčík

Příchod kubánských posil na Hanou se nerodil lehce. Jednání měl na starosti trenér Miroslav Čada. „Na Kubě jsem byl třikrát a vždy jsem to spojil s návštěvou tréninkového centra kubánských reprezentantek, takže mám přehled, co dělají a jak jsou na tom.“

Ze současného kubánského národního týmu vybral prý ty nejlepší. „Zbývající hráčky jsou hodně mladé. V minulosti hodně Kubánek odešlo nelegálně a měly 2 roky trest, pak se do reprezentace nevrátily. Tohle jsou největší hvězdy,“ říká trenér Agelu.

Obě posily jsou velmi mladé. Melisse Vargasové bude v říjnu teprve šestnáct let a patří k velkým talentům světového volejbalu. Jako nejmladší hráčka v historii nastoupila vloni za Kubu na mistrovství světa. Sulian Matienzové je dvacet a je kapitánkou kubánské reprezentace.

„Jejich mládí nese i jiné povinnosti. Vargasová tu musí navštěvovat střední školu – hledáme gymnázium, kde by se vyučovalo ve španělštině. Obě hráčky absolvují individuální výuku angličtiny,“ vysvětluje trenér, který přestup zařizoval.

Především pro Melissu Vargasovou může být přechod z Kuby do střední Evropy v šestnácti letech hodně těžký. Proto jí chce vedení prostějovského vytvořit co nejlepší zázemí. „Rozhodli jsme se, že vezmeme s sebou i maminku Vargasové. Samozřejmě budou bydlet v Prostějově,“ dodává Miroslav Čada.

Tomáš Minarčík, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme