Slováci a Maďaři byli lepší, uznala bronzová česká posádka čtyřkajaku

Se čtyřmi medailemi se vrací česká výprava rychlostních kanoistů z mistrovství světa v Miláně. Sbírku doplnil bronzovou medailí na kilometru čtyřkajak. Posádka ve složení Havel, Trefil, Dostál, Štěrba ale pomýšlela na obhajobu zlata z loňska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtyřkajak Josef Dostál, Daniel Havel, Lukáš Trefil, Jan Štěrba získal na MS bronzovou medaili

Čtyřkajak Josef Dostál, Daniel Havel, Lukáš Trefil, Jan Štěrba získal na MS bronzovou medaili | Zdroj: ČTK

To se nepovedlo, a tak je tou hlavní odměnou kvalifikace na olympijské hry.

„Finiš jsme si nerozvrhli tak, jak jsme ho měli natrénovaný. Tam jsme měli rezervu. Na druhou stranu lodě před námi jely skvělý závod, protože jsme žádnou zásadní chybu neudělali. Prostě tentokrát měli více štěstí a síly Maďaři a Slováci,“ uznal kvality soupeřů Jan Šterba.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český čtyřkajak Josef Dostál, Daniel Havel, Lukáš Trefil a Jan Štěrba získal na mistrovství světa bronzovou medaili

Na českých závodnících byly vidět po vstoupení na břeh poněkud rozporuplné pocity. Souvisí to možná i s tím, že v každém závodě se od čtyřkajaku čeká umístění v popředí. A to se zase povedlo.

„Je to odlehčující, protože jsme měli docela dlouhou vítěznou šňůru a vždycky se čekalo, že jí prodloužíme. Medaili máme pořád, takže teď jsme získali další zkušenosti. Navíc, kdo vyhrává letos, nevyhrává příští rok,“ usmíval se Lukáš Trefil.

Všichni si budou přát, aby jeho věta: ‚kdo vyhraje letos, nevyhraje příští rok‘, platila hlavně na Hrách v Riu. Tam bude člen posádky Josef Dostál bojovat o dvě medaile. Kromě bronzu se čtyřkajakem má letos z Milána i stříbro mezi singlkajakáři.

„Chtěl jsem urvat zlato, ale Slováci byli lepší. Přesto odjíždím z mistrovství světa, které je zároveň olympijskou kvalifikací, s dvěma medailemi a to je obrovský úspěch,“ přiznal Josef Dostál, který je a jistě i bude motivací pro celý čtyřkajak a stejně je to i naopak.

 

Děkuji všem za podporu, co drželi palce na MS. Na čtyřkajaku to nakonec bylo krásné třetí místo. Dvě placky z olympijský...

Posted by Josef Dostál on 23. srpen 2015

„Když se podívám před sebe, kde je obrovský mistr světa a před ním Dan Havel s Lukášem Trefilem, všechno výborní kluci, tak mi to dodá sebejistotu. Nervy jdou před závodem stranou a soustředím se jen na náš výkon.“

Ten hlavní výkon, ke kterému Jan Šterba se svými parťáky směřuje, přijde až za rok. Na olympijských hrách v Riu, kam se čtyřkajak kvalifikoval třetím místem na mistrovství světa.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme