Ruský vicepremiér doporučil Japoncům spáchat harakiri kvůli Kurilám

Diplomatická roztržka mezi Japonskem a Ruskem se prohlubuje. Místopředseda ruské vlády Dmitrij Rogozin doporučil Japoncům, aby spáchali harakiri, pokud nesouhlasí s cestou ruského premiéra Dmitrije Medvěděva na Kurilské ostrovy. Ten sporné území navštívil o víkendu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský premiér Dmitrij Medvěděv navštívil Kurilské ostrovy

Ruský premiér Dmitrij Medvěděv navštívil Kurilské ostrovy | Zdroj: ČTK

Vicepremiér Dmitrij Rogozin napsal na twitteru, že kdyby Japonci byli opravdovými chlapy, spáchali by podle své tradice harakiri a konečně by se uklidnili.

Proti návštěvě premiéra Dmitrije Medvěděva na Kurilských ostrovech Japonsko ostře protestovalo. Medvěděv ale prohlásil, že ruští politici budou na Kurily jezdit stále častěji.

Moskva má podle něj zájem o přátelské vztahy s Tokiem, ale to nesmí být nijak spojováno s otázkou Kurilských ostrovů. Kvůli tomuto letitému sporu Rusko a Japonsko doteď nepodepsaly mírovou dohodu.

Rusko - územní spory | Foto: Český rozhlas

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme