Inspektoři kontrolovali práci na černo. Za půl roku rozdali pokuty přes 120 milionů

Za první polovinu letošního roku odhalili inspektoři práce přes čtrnáct set lidí, kteří pracovali takzvaně na černo. Dohromady rozdali pokuty přes sto dvacet milionů korun. Loni přitom za celý rok rozdal Státní úřad inspekce práce něco málo přes 700 pokut celkem za 312 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Chrudimsku svářeči spojují nové koleje

Na Chrudimsku svářeči spojují nové koleje | Foto: Josef Kopecký | Zdroj: Český rozhlas

Mezi nelegálními pracovníky převažovali čeští občané – bylo jich přes osm set. Přes čtyři stovky pak byli ze zemí mimo Evropskou unii.

Přehrát

00:00 / 00:00

S inspektory práce na kontroly v terénu vyrazila redaktorka ČRo Eliška Malínská

Nejčastěji se „práce na černo“ objevuje v oblasti stavebnictví, oblasti ubytovacích a stravovacích služeb. Patří sem i některé části maloobchodu a to hlavně stánkový prodej.

Inspektoři práce se nově zaměřují místo plošného provádění kontrol na cílené oblasti a podniky, u kterých nelegální zaměstnávání předpokládají.

Na jednu z kontrol vzali inspektoři práce i naši reportérku. Sledovala inspektory v akci. Reportáž si můžete poslechnout v přiloženém odkazu.

Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme