Pomoz uprchlíkům a natoč video. Novou výzvu už přijalo 9000 Němců

Přinést jídlo, oblečení, hračky pro děti nebo udělat cokoli, aby se uprchlíci cítili v Německu dobře. To je výzva, která se poslední dva týdny šíří německými sociálními sítěmi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Migranti čekají na registraci před  berlínským přijímacím střediskem pro žadatele o azyl

Migranti čekají na registraci před berlínským přijímacím střediskem pro žadatele o azyl | Zdroj: ČTK

Kdo výzvu přijme a uprchlíkům nějakým způsobem pomůže, natočí krátké video, zveřejní ho na Facebooku a hned vyzve další, aby se přidali. Zatím se připojilo asi 9 tisíc lidí.

Kampaň Welcome challenge v Berlíně odstartoval filmový režisér Michael Simon de Normier, který předtím na řadě míst pomáhal jako dobrovolník a viděl, že v mnoha ubytovnách a záchytných táborech pro uprchlíky chybí jídlo, oblečení a další potřebné věci.

Smyslem výzvy je ukázat, že Německo umí uprchlíky hezky uvítat a že je v zemi i dost dobrovolníků, kteří jim chtějí pomáhat.

Kampaň se inspirovala takzvanou kyblíkovou výzvou z loňského roku, kdy se lidé polévali ledovou vodou, aby poukázali na zákeřné onemocnění - amyotrofickou laterální sklerózu.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme