Pražská primátorka Krnáčová ztrácí podporu ANO. Večer se sejde s Babišem

Klub pražských zastupitelů ANO vyjádřil 'nepodporu' své primátorce Adrianě Krnáčové. Uvedl to šéf hnutí Andrej Babiš. Podle něho jde o problém komunikace mezi primátorkou, zastupiteli a pražskou organizací. Sama Krnáčová špatnou komunikaci uznala. Večer se sejde s Andrejem Babišem a věří, že se situace vysvětlí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO)

Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) | Foto: Filip Jandourek

Primátorka Prahy v tiskovém prohlášení uvedla, že svoje chyby v komunikaci uznává, ale nechce zahodit tvrdou práci na pražské radnici.

Celostátní předsednictvo hnutí se večer sejde s pražskými zastupiteli a Krnáčovou, které vedení pražské organizace včera vyslovilo nedůvěru. Totéž už minulý týden učinil i zastupitelský klub ANO.

O neshodách uvnitř pražského ANO, které vloni v metropoli vyhrálo volby, se neoficiálně mluví už několik týdnů. Spekuluje se o možné výměně Krnáčové, která údajně ztratila podporu u vedení strany.

V médiích se objevily informace o tom, že by ji mohla nahradit náměstkyně Eva Kislingerová.

ČSSD požaduje vysvětlení situace

Vedení pražské ČSSD dnes hnutí ANO vyzvalo, aby situaci kolem primátorky vysvětlilo.

„Praha potřebuje mít primátora, nebo v tomto případě primátorku, která má plnou důvěru jak klubu, tak zastupitelského sboru. A to je pro nás klíčové,“ řekl náměstek Krnáčové Petr Dolínek (ČSSD).

„Nicméně jsme se ještě oficiálně z žádného klubu, byť trojkoaličního, nebo z klubu ANO, nic nedozvěděli. Takže čekáme, až nám budou sděleny oficiální informace.“

V posledních dnech se uvnitř pražské koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, STAN, KDU-ČSL) naplno rozhořel spor, který se týká primátorky a náměstka Matěje Stropnického (Trojkoalice/SZ).

Zástupci ANO a ČSSD minulý týden Trojkoalici vyzvali, aby Stropnického vyměnila, a Krnáčová převzala do gesce stavební předpisy, které do té doby připravoval Stropnický.

Trojkoalice včera požadavek na odvolání Matěje Stropnického odmítla.

ČTK, Jan Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme