Na nechráněném přejezdu u Nepomuku na Plzeňsku se srazil osobní vlak s traktorem

Na Plzeňsku se na nechráněném přejezdu u Nepomuku srazil osobní vlak s traktorem. Vlak poté vykolejil, traktor se převrátil. Jeden člověk při tom utrpěl lehká zranění. Vlaky mezi Nepomukem a Blatnou teď nejezdí, dopravu tam zajišťují náhradní autobusy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vykolejený vlak omezil dopravu mezi Nepomukem a Blatnou (ilustrační foto)

Vykolejený vlak omezil dopravu mezi Nepomukem a Blatnou (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

„Ke střetnutí osobního vlaku s traktorem došlo ve 12.30 u Nepomuku na železničním přejezdu, který je zabezpečen pouze výstražnými kříži. V důsledku srážky vlak vykolejil a dva lidé se zranili,“ potvrdil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

„Řidička traktoru pravděpodobně nedala přednost v jízdě jedoucímu vlaku na přejezdu u obce Třebčice. Strojvedoucí i řidička traktoru se podrobili dechové zkoušce na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem. Příčina a okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ uvedl policejní mluvčí Jan Koželuh.

Patnáct cestujících, strojvedoucí i řidička traktoru jsou v pořádku. Jeden člověk se lehce zranil.

Mezi stanicemi Nepomuk a Blatná jezdí náhradní autobusová doprava. Následky nehody budou odstraněny pravděpodobně do 18 hodin.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme