Z auta má placku, ale žije. Mladá řidička těsně unikla přejetí traktorem

Do statistik havlíčkobrodských policistů se zapsal jeden téměř zázrak. Z rozválcovaného auta, po kterém přejel na silnici u Jiříkova obří traktor, se na poslední chvíli zachránila jeho mladá majitelka. Když kapotu a střechu auta začalo drtit velké kolo, pohotově vyskočila do příkopu přes sedadlo spolujezdce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hrůzně vypadající nehoda u Jiříkova na Havlíčkobrodsku

Hrůzně vypadající nehoda u Jiříkova na Havlíčkobrodsku | Foto: Policie ČR Havlíčkův Brod

Třiadvacetiletá Veronika Kodešová jela přes Jiříkov z práce za babičkou a dědou. Traktor v zatáčce podle svých slov uviděla až v okamžiku, kdy už kolo obřího stroje najíždělo na střechu jejího auta.

„Když na mě najížděl, tak jsem to strhla do škarpy, a jak jsem viděla, že na mě padá střecha a sklo, honem jsem vyskakovala. Chvíli mě napadlo, že auto bouchne,“ vzpomíná křehká blondýnka.

Přehrát

00:00 / 00:00

S dívkou, které vyvázla z hrůzně vypadající nehoda na Havlíčkobrodsku, mluvila reportérka Olga Štrejbarová

Ze svého peugeotu má doslova placku, kdyby nestihla odepnout pásy a vyskočit dveřmi spolujezdce, neměla by sebemenší šanci přežít.

Takhle vyvázla jen s drobnými oděrkami na hlavě a modřinami na nohou. „Pořád tomu nevěřím, co se vlastně stalo. Jsem ráda, že jsem živá,“ říká.

Řidič traktoru se podle Veroniky na velmi úzké silnici dostatečně nevěnoval řízení, prý se dokonce ohlížel. To ale spolupracovníci šoféra odmítají. Podle nich za všechno může nepřehledná cesta.

„Silnice je tam velmi úzká, z jedné strany kukuřice a z druhé křoví. A navíc to bylo v zatáčce,“ hájí řidiče traktoru jeho kolega Jan Ranecký.

Okolnosti kuriózní nehody stále vyšetřují dopravní policisté.

Řidička Veronika z Jiříkova | Foto: Olga Štrejbarová

Hrůzně vypadající nehoda u Jiříkova na Havlíčkobrodsku | Foto: Policie ČR Havlíčkův Brod

Hrůzně vypadající nehoda u Jiříkova na Havlíčkobrodsku | Foto: Policie ČR Havlíčkův Brod

ČRo, Olga Štrejbarová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme