I po prázdninách musí řidiči počítat s řadou omezení na hlavních tazích

27. srpen 2015

Nadcházející začátek školního roku neznamená konec uzavírek na cestách. Letošní rekordní opravy silnic budou pokračovat i na podzim.

Řidičům ve velkých městech se částečně uleví. Například omezení na pražské Jižní spojce, kvůli kterému řidiči popojížděli v kolonách i teď o prázdninách, skončilo se čtyřdenním předstihem už v úterý. Víkend ještě bude ve městech složitý, ale do konce srpna zmizí velká část omezení jak v Praze, tak v Brně nebo Ostravě.

Všechny práce ovšem nekončí, jak potvrzuje například Barbora Lišková z pražské Technické správy komunikací: "Vzhledem k náročnosti některých rekonstrukcí budeme pokračovat i po ukončení letních prázdnin. Bude uzavřen jeden jízdní pruh ve směru do centra na Nuselském mostě. Až do 15. prosince."

Čtěte také

Také podzim ve znamení řady omezení na vytížených komunikacích

Především v okolí Brna, kde se pracuje snad na všech příjezdových cestách, budou práce podle plánů pokračovat. Silničáři dokončí jen opravu svitavské silnice 43. V polovině září zprovozní jeden ze tří úseků na D1 směrem na Vyškov. Ostatní velká omezení na dálnicích zůstávají. A nejen to, v pondělí začnou dělníci pracovat na bratislavské D2, a to na nejdelší české uzavírce, která bude mít 14 kilometrů.

Ředitelství silnic a dálnic si podle mluvčího Jana Rýdla dobře hlídá pracovní tempo: "Prakticky všechny opravy jely buď podle harmonogramu, skutečně náš dohled byl velmi přísný a velmi intenzivní, anebo se dokonce podařilo některé mírně zkracovat."

Čtěte také

Silný provoz s koncem prázdnin

Prázdniny končí v mnoha evropských zemích, takže o víkendu můžeme čekat hodně hustý provoz. Především na hlavních trasách z Jadranu, tedy rakouských a německých dálnicích. Německý autoklub má jednoznačné doporučení, nechte auto raději doma a vyjeďte jen v nejnutnějším případě. Dá se čekat, že to bude platit i o našich cestách. Dění na nich sleduje Zelená vlna.

autor: evk
Spustit audio