Do konce srpna nás čekají tropické dny, se začátkem školy přijde ochlazení

Také konec letošních prázdnin bude ve znamení velmi vysokých teplot. Nad 30 stupňů budou šplhat zítra i v sobotu, v neděli podle ČHMÚ zamíří až k 35 a v pondělí ještě o stupeň výš. V úterý dorazí studená fronta, která přinese déšť, místy bouřky a teploty o víc než 10 stupňů nižší.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slunečné počasí (ilustrančí foto)

Slunečné počasí (ilustrančí foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

V pátek čekejte skoro jasno až polojasno. Na severozápadě a severu Čech ale většinou oblačno a na horách místy, jinde jen ojediněle přeháňky.

Noční teploty 17 až 13 °C, v údolích ojediněle 10 stupňů. Odpolední teploty 28 až 31, na Moravě a ve Slezsku 30 až 33 °C. Na západě Čech bude kolem 26 stupňů.

Sobota chystá slunečnou oblohu, ojedinělé přeháňky se můžou objevit jen na horách na severu. Nejnižší noční teploty 18 až 14, nejvyšší denní 28 až 32 °C.

Slunečná bude i neděle. Teploty v noci klesnou na 19 až 15 stupňů a odpolední vystoupí na 31 až 35 °C.

Příliv velmi teplého vzduchu od jihozápadu bude vrcholit v pondělí. Čekejte skoro jasno až polojasno, odpoledne a večer při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Noční teploty 19 až 15, odpolední 32 až 36 stupňů.

Změna počasí má podle ČHMÚ přijít v úterý, kdy k nám od západu postoupí studená fronta. Zpočátku ještě bude skoro jasno až polojasno, postupně od západu ale oblačno až zataženo. Občas se přidá déšť nebo přeháňky, místy i bouřky. Nejnižší noční teploty 19 až 15, nejvyšší denní 24 až 28, na jihovýchodě až 32 °C. Na západě ale už jen kolem 22 stupňů.

Podobné počasí pak přinesou i následující dny, kdy odpolední teploty vystoupí nejvýše na 18 až 23 °C.

Teplota vody ve vodních nádržích v Česku se nejčastěji pohybuje mezi 20 a 21 °C. O stupeň teplejší je voda v Nechranicích a Máchově jezeře.

mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme