Chodkyně Drahotová vyhlíží medaili, na startu nebudou silné ruské závodnice

V roli jedné z velkých nadějí na světovou medaili vstoupí v půl třetí ráno českého času do svého závodu chodkyně Anežka Drahotová. Ve startovní listině dvacetikilometrového závodu na šampionátu v Pekingu jsou jen tři ženy, které letos předvedly lepší výkon než dvacetiletá Češka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Všestranná sportovkyně Anežka Drahotová

Všestranná sportovkyně Anežka Drahotová | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Sportovní multitalent Anežka Drahotová tak může navázat na loňské úspěchy. Nejprve na juniorském světovém šampionátu suverénně zvítězila na desítce v novém historickém maximu své kategorie.

Poté se v srpnu dočkala své první seniorské medaile, když na mistrovství Evropy skončila na dvojnásobné trati třetí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chodkyně Anežka Drahotová je velkou medailovou nadějí české výpravy, pouze tři závodnice letos předvedly lepší výkon

„Jsem spokojená moc. Medaile je pro mě cenná, i když odpadla největší favoritka, tak tam bylo hodně závodnic s lepšími časy. Mrzí mě druhé místo, protože jsem si v jednu chvíli věřila, na sedmnáctém kilometru jsem se cítila dobře, ale nakonec jsem ráda za bronz,“ radovala se po závodě v Curychu mimochodem jedna z nejlepších cyklistek a také vytrvalostních běžkyň.

Anežka Drahotová je v Pekingu od pondělka, ale na šestihodinový časový posun už si zvyká mnohem déle.

Do Číny totiž přiletěla po jedenáctidenním aklimatizačním pobytu v Japonsku. I tak bude muset vstávat hodně brzy, protože její závod je kvůli velkým vedrům naplánován už na půl devátou ráno místního času.

„Mám v hlavě obrázky z olympiády, kdy pálilo sluníčko, pak byl tři minuty před startem totální slejvák. Nikdy jsem v takových klimatických podmínkách nezávodila, ale bude to pro všechny stejné. Uvidíme, jak se na to kdo adaptuje,“ tuší Anežka Drahotová před dvacetikilometrovým chodeckým závodem v Pekingu.

Překvapivě není ve startovní listině ani jedna ze silných ruských závodnic, které po sérii dopingových kauz domácí federace do závodu nenominovala.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme