Putin se po 10 letech vydá na VS OSN, cestu může zkomplikovat americký černý seznam

Ruskou delegaci na jubilejní 70. zasedání Valného shromáždění OSN povede prezident Vladimir Putin. Dnes to oficiálně potvrdil Kreml. Putin se do newyorského sídla OSN vypraví poprvé po 10 letech. Do delegace si ale vybral osoby, které mají do Spojených států zakázaný vstup kvůli anexi Krymu a válce na Ukrajině.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Vladimir Putin se nominoval do čela ruské delegace na Valné shromáždění OSN  (archivní foto)

Prezident Vladimir Putin se nominoval do čela ruské delegace na Valné shromáždění OSN (archivní foto) | Zdroj: Reuters

Rusko-americké vztahy teď připomínají šachovou partii. Spojené státy odmítly vydat předsedkyni horní komory ruského parlamentu Valentině Matvijenkové plnohodnotné americké vízum k cestě na sněm předsedů parlamentů zemí OSN.

Ruská delegace na protest cestu úplně zrušila.

Ruská parlamentní delegace zrušila cestu do USA, její šéfka má problém s vízem

Číst článek

Do čela delegace na zářijové Valné shromáždění Spojených národů se nominoval sám prezident Vladimir Putin, který sice není na černém seznamu, ale oficiální delegaci tvoří převážně politici, kteří mohou počítat se stejnými potížemi jako Valentina Matvijenková.

Pokud i jim Spojené státy vydají jen omezený vstup na cestu do sídla OSN a zpět, pak je možné, že i ruský prezident svou návštěvu zruší.

Martin Dorazín, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme