Policisté prověřují ministra spravedlnosti Pelikána kvůli odpuštění milionových sankcí

Protikorupční policie prověřuje kvůli elektronickému obchodnímu rejstříku ministra spravedlnosti Roberta Pelikána za hnutí ANO. Podle deníku Právo zkoumá, jestli stát nepřišel o miliony korun. Úřad totiž odpustil sankce firmě, která měla kolabující rejstřík na starosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Pelikán

Robert Pelikán | Foto: Marián Vojtek

Dohodu uzavřel ještě coby náměstek nynější ministr Robert Pelikán za hnutí ANO a podle trestního oznámení šlo o stamilionovou pokutu. Pelikán to považuje za absurdní.

„Samotná cena zakázky byla 30 milionů, tak je jasné, že tam nemohlo být penále 300 až 600 milionů, nebo kolik se tam říká. Samotné penále bylo dva nebo tři miliony. Měli jsme tam nějaké další škody, takže se nám od dodavatele podařilo získat něco mezi pěti a deseti miliony. Já to považuji za velký úspěch,“ řekl ministr Českému rozhlasu.

Mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej řekl, že se k případu zatím nebude vyjadřovat. Premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD očekává, že ministr Pelikán bude vládu o případu informovat.

„Nemám informace o tom, že by byl osobně dotčen pan ministr Pelikán. Předpokládám, že nás pan ministr bude během pondělního jednání vlády informovat o tom, o co se jedná,“ prohlásil Sobotka.

Robert Pelikán | Foto: Český rozhlas

ČRo, Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme