Pevné nervy potřebují v těchto dnech řidiči v Plzni

28. srpen 2015

Město se pustilo do opravy dvou částí tramvajové trati na Borech a u Práce. Řidiči musejí při cestě do centra hodně kličkovat.

Vytrhané koleje a objížďky - tak to v těchto dnech vypadá na Klatovské třídě v Plzni. Kvůli opravě tramvajové trati a přilehlé Borské ulice musejí řidiči při cestě do centra počítat s komplikacemi. Dělníci ale dávají dohromady i další silnice v centru města. S časovou rezervou by proto měli počítat hlavně motoristé projíždějící městskou částí Bory nebo ti, kteří do města přijíždějí z Klatovska.

První překvapení čeká na řidiče u křižovatky ulic Klatovská třída, Sukova u náměstí Míru. Kvůli opravě tramvajové trati na Klatovské třídě jsou tam přeškrtané směrové cedule a právě tam začínají řidiči kličkovat. O moc lépe na tom nejsou ani cestující MHD. Kvůli vytrhaným tramvajovým kolejím totiž musejí část cesty po Klatovské třídě absolvovat v náhradních autobusech

„Opravujeme ty úseky, kde jsou dožilé panely, které jsou mezi kolejištěm a jsou v takovém stavu, že jsou 25 let staré, že by už došlo k uvolnění kolejnice a mohlo by dojít k havárii. To je důvod, proč to vyměňujeme. Je to úsek křižovatky Americké, U Práce, Plachého a křižovatky Sukova, právě proto, že tam je největší příčný provoz, tak tam byly nejvíce poškozené ty panely," vysvětlil náměstek primátora Petr Náhlík.

Tento kritický úsek má být opraven už teď na konci prázdnin. 1. září až půjdou děti do školy, by už mělo být všechno v pořádku. V neděli 30. srpna by už tudy měly jezdit i tramvaje.

Provoz v Plzni komplikují i obří loutky

Pokud řidič překoná komplikace na Klatovské třídě, vymotá se a popojede blíž do centra, čeká ho další komplikace. Stále totiž probíhá rekonstrukce Borské ulice, která vede od křižovatky Na Belánce kolem nádraží Jižní Předměstí a Techmánie dál k novému depu městských dopravních podniků. Ikdyž rekonstrukce Borské ulice trápí řidiče už několik měsíců a ještě několik měsíců potrvá, je tu i jedna pozitivní zpráva. Borská ulice je nově od čtvrtka už alespoň částečně průjezdná.

„Rozběhla se normální doprava MHD, trolejbusů číslo 16 a 15 ve svých běžných linkách a běžná doprava, tedy i veřejnost už může projíždět z Mánesovy do Koperníkovy ulice bez omezení," uvedl Vítězslav Havlíček z firmy provádějící stavební práce.

Řidiči, kteří se prokličkují přes všechny dopravní uzavírky a rozkopané ulice až do centra, se musejí o tomto víkendu připravit na další komplikaci. Do neděle budou totiž městem procházet obří loutky. Akce, která je součástí festivalu Skupova Plzeň, omezila dopravu a parkování v centru města a dotkla se také devatenácti linek městské hromadné dopravy.

Spustit audio