Meteorologové varují před vedry i bouřkami, které do Česka dorazí v úterý

Teplotní rekordy se budou podle všeho přepisovat i dnes. Rtuť teploměru bude šplhat až k 36 stupňům. Meteorologové vydali skoro pro celou republiku výstrahu na velmi vysoké teploty. Výjimkou jsou kraje Karlovarský, Liberecký a Vysočina. Od zítřejšího odpoledne pak počítejte se silnými bouřkami.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mraky

Mraky | Foto: Jan Rosenauer

Výstraha na velmi vysoké teploty platí od dnešního poledne do osmi hodin večer. Odpolední teploty se budou pohybovat od 32 do 36 stupňů. Později odpoledne a večer se v západní polovině Čech ojediněle vyskytnou přeháňky nebo i bouřky.

V úterý k nám bude před studenou frontou nadále proudit velmi teplý vzduch od jihozápadu. Teploty v noci klesnou na 19 až 15 stupňů, přes den vystoupí na 31 až 35, na západě Čech na 29 °C.

Během odpoledne začne přecházet přes naše území od západu studená fronta doprovázená bouřkami. V nich se podle výstrahy ČHMÚ mohou objevit lokální přívalové srážky s ojedinělými úhrny kolem 35 mm a v odpoledních a večerních hodinách i kroupy.

V bouřkách také bude zesilovat vítr, jehož nárazy se budou pohybovat nejčastěji kolem 72 km/h. Výstraha před bouřkami platí od zítřejších 14 hodin do středečních dvou hodin v noci.

V Karlovarském, Plzeňském a Jihočeském kraji současně platí do středečního rána výstraha před vysokým nebezpečím vzniku požárů.

Středa pak už přinese zataženou až oblačnou oblohu a déšť na většině území. Během odpoledne budou od severozápadu srážky slábnout. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C, na západě až 12. Nejvyšší denní teploty jen 17 až 21, na jihovýchodě až 24 stupňů.

Se zamračenou oblohou, občasným deštěm nebo přeháňkami a teplotami kolem 20 stupňů počítejte i v dalších dnech. O víkendu by se mohlo ještě více ochladit.

mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme